FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki Actavis kupuje irskog Warner Chilcotta

Autor: mkuz
DUBLIN, 21. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Američka farmaceutska kompanija Actavis dogovorila je kupnju irskog proizvođača lijekova Warner Chilcott za 8,5 milijardi dolara i tako kreirati vodećeg aktera u tom sektoru.

"Korporacije Actavis i Warner Chilcott danas su objavile da su postigle definitivni sporazum prema kojem će Actavis steći vlasništvo nad Warner Chilcottom u transakciji 'dionica za dionicu' vrijednoj oko 8,5 milijardi dolara", navele su dvije grupe u zajedničkom priopćenju.

"Ako bude uspješno okončana, transakcija će stvoriti vodeću svjetsku farmaceutsku kompaniju s oko 11 milijardi dolara kombiniranog godišnjeg prihoda, te treću po veličini američku farmaceutsku tvrtku s oko tri milijarde dolara godišnjeg prihoda", priopćile su kompanije.

Dublinski Warner Chilcott ojačat će Actavisov portfelj lijekova za zdravlje žena i za urološke probleme i dodati novu franšizu dermatološkim i gastoenterološkim lijekovima.

Ujedno će se Actavis, čiju osnovnu djelatnost proizvodnje generičkih lijekova pritišću teški uvjeti na tržištu, proširiti na segment patentiranih i brendiranih lijekova.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙