FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 3. lipnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 2. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 3. lipnja.

ZAGREB - Nizom događanja obilježit će se Dan Europskog socijalnog fonda, uz ostalo radionicom "Pisanje projekta za početnike" te sajmom projekata na kojem će biti predstavljeni rezultati dvadesetak odabranih projekata financiranih kroz pretpristupni program IPA (Instrument pretpristupne pomoći - IV. komponenta Razvoj ljudskih

potencijala). Dan Europskog socijalnog fonda otvorit će ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i zamjenik glavnog direktora Opće uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije Zoltan Kazatsay (11,00 sati, Kulturni informativni centar - KIC, Preradovićeva 5).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak ove godine iznosila je 32,48 kuna, što je u odnosu na veljaču niže za 3,6 posto, dok je u odnosu na ožujak prošle godine više za 4,7 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Najviša prosječna neto satnica za ožujak isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi) u iznosu od 61,10 kuna. Istovremeno je najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u ožujku isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 16,90 kuna.

ZAGREB - Tri operatora mobilne telefonije u Hrvatskoj, Hrvatski telekom (HT), Vipnet i Tele2 Hrvatska, spremni su za primjenu europske III. regulacije roaminga od 1. srpnja ove godine slijedom koje će stranci iz zemalja EU-a koji dođu u Hrvatsku kao i hrvatski korisnici za mobilne pozive, SMS-ove i prijenos podataka unutar EU-a plaćati nižu cijenu. Primjena te regulacije roaminga (gostovanja u drugim mobilnim mrežama), koja je u EU na snazi od od 1. srpnja prošle godine i ujedno je treća u nizu regulacija od 2007. kojom Europska komisija nastoji riješiti problem previsokih cijena roaminga u zemljama EU-a, u Hrvatskoj je regulirana izmjenama zakona o elektroničkim komunikacijama koji je prošlog tjedna upućen u saborsku proceduru. Te izmjene vežu se uz ostalo i za primjenu Uredbe o roamingu u nacionalnom zakonodavstvu od dana pristupanja Hrvatske EU, prema čemu se cijena roaminga višestruko smanjuje u odnosu na sadašnje, s tim da prva faza tog snižavanja ide s 1. srpnjem ove godine, a, ako se ništa ne promijeni u EU regulativi, druga faza išla bi s 1. srpnjem 2014.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙