FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: mtau
ZAGREB, 6. lipnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ZAGREB/PHILADELPHIA - Šest osoba poginulo je a 14 je ozlijeđeno kada se u srijedu u Philadelphiji srušila četverokatnica, priopćili su vatrogasci. Iako su mediji ranije javili da nema žrtava, prilikom raščišćavanja ruševina pronađeno je šest tijela. Kako javlja BBC, radi se o pet žena i jednom muškarcu. Trinaest je osoba u bolnici primilo pomoć za lakše ozljede, u kasno u srijedu iz ruševina je izvučena jedna 61-ogodišnja žena. Zgrada, u kojoj su se nalazili i trgovački i stambeni prostori, u veljači je dobila dozvolu za rušenje, iako ne postoje podaci da je imala oštećenja.

SEUL - Južna i Sjeverna Koreja načelno su se složile u četvrtak o potrebi obnove dijaloga nakon mjeseci vojnih napetosti između te dvije zemlje podijeljene već šest desetljeća. Seul je javno pristao na prijedlog Pjongjanga da pokrene prvi put u nekoliko godina službene pregovore o izvjesnom broju spornih tema, trgovačkih i humanitarnih. To je objavljeno u trenutku kad je pojačana napetost između zapadnih zemalja i sjevernokorejskog režima, nakon trećeg nuklearnog pokusa u veljači. U priopćenju državne agencija KCNA, sjevernokorejski odbor za mirno ponovno ujedinjena Koreje (CPRK), zadužen za odnose s južnim susjedom, predložio je pokretanje rasprava posebice vezano uz međukorejsko industrijsko postrojenje Kaesong.

SHIMLA - Indijska policija objavila je u četvrtak da je uhitila trojicu muškaraca u vezi s kolektivnim silovanjem američke turistkinje koja je stopirala vozača kamiona u gradu na sjeveru zemlje. "Tri muškarca uhićena su u vezi sa silovanjem", izjavio je Vinod Dhawan, šef policije okruga Kullu, u državi Himachal Pradesh. Žrtvi, u dobi od 30 godina koja je stopirala, stao je vozač kamiona u ponedjeljak u Manaliju, naselju u podnožju Himalaje koje posjećuju trekeri i putnici s naprtnjačama, dok je ona uzalud tražila taksi da se vrati u hotel. Prema policiji, vozač i dvojica suučesnika odvela su je na osamljeno mjesto i silovali gotovo sat vremena.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙