FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 5. lipnja

Autor: rbel
ZAGREB, 4. lipnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. lipnja.

ZAGREB - U sklopu projekta Financijska industrija i korporativno restrukturiranje magazin Banka organizira okrugli stol "Institucionalni investitori i korporativno upravljanje" na kojem će se govoriti o promjenama u nebankarskom financijskom sektoru ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, potencijalima fondova rizičnog kapitala, iskustvima fondova za gospodarsku suradnju i sličnim temama. Na okruglom stolu, prema najavi, sudjelovat će predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, investicijskih društava, fondova rizičnog kapitala, mirovinskih fondova i dr. (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Završna konferencija projekta EU pod nazivom "Poboljšanje administrativne učinkovitosti na nacionalnoj razini", koji se provodi u razdoblju od srpanj 2011. do srpnja ove godine, održat će se u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta te Tim tehničke pomoći projekta. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati dvogodišnje provedbe projekta, drugo Izvješće opservatorija malog i srednjeg poduzetništva za 2013. godinu, kao i rezultati istraživanja o administrativnim preprekama s kojima se suočavaju mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj. (10,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - U sklopu projekta EUforija održat će se tematskom konferencijom iz projekta EU na temu Informacijskog društva. Na konferenciji će se raspravljati o tome što čeka ICT sektor ulaskom Hrvatske u EU, koje su prilike i mogućnosti tog sektora u Uniji, kakvi su planovi Vlade o servisima 'e-governmenta', koje su prilike za relativno snažan i izvozno orijentiran hrvatski ICT sektor i dr. (9,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5)

ZAGREB - Drugi susret "Globalno & Lokalno" na kojem će sudjelovati direktori predstavništava nekih od vodećih svjetskih kompanija, poput HP-a, Siemensa, Colliers Internationala, 3M-a, Microsofta i IBM-a, održat će se u organizaciji magazina Lider. Cilj je susreta predstaviti primjere dobre suradnje međunarodnih kompanija i lokalne zajednice, koja uključuje i lokalni biznis, ali i ostale predstavnike lokalne zajednice. (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Svibanj je na Zagrebačkoj burzi obilježen rastom redovnog prometa dionicama od gotovo 30 posto te 19 posto višim sveukupnim prometom, no pritom je svih osam dioničkih indeksa mjesec završilo s padom vrijednosti. Redovni promet dionicama u svibnju je iznosio 263,6 milijuna kuna i bio je za 29,5 posto, odnosno više od 60 milijuna kuna veći od prometa dionicama u travnju ove godine. Ukupni je promet istodobno povećan za 19,4 posto, na 309,04 milijuna kuna. Svibanj je indeks Crobex završio s padom vrijednosti za 4,8 posto, na 1.853,97 bodova, dok je vrijednost indeksa Crobex10 smanjena za 3,3 posto, na 1.056,52 boda. Najtrgovanija je u svibnju bila dionica Končar elektroindustrije, s 78,4 milijuna kuna prometa. Pritom je cijena dionice Končara smanjena za 0,4 posto, na 722 kune. Promet od 44,6 milijuna kuna ostvaren je dionicama HT-a, čije je cijena smanjena za 1,2 posto, na 211,51 kunu, dok je na trećem mjestu po visini mjesečnog prometa Ericsson Nikola Tesla, s 19 milijuna kuna i padom cijene za 11,8 posto, na 1.327,85 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙