FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 27. svibnja

Autor: nbrc
ZAGREB, 27. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 27. svibnja.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) tradicionalni godišnji "Dan poduzetnika" posvećuje temi "Uloga poduzetništva u Europskoj uniji", a ove je godine okupljanje poduzetnika u znaku i obilježavanja dvadesete godišnjice HUP-a. Sudionicima skupa, kako je najavljeno, obratit će se i predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, kao i predstavnici Međunarodne organizacije poslodavaca i Europske komisije. Najavljen je i dolazak potpredsjednika Vlade Milanke Opačić i Branka Grčića, te ministara gospodarstva Ivana Vrdoljaka, poduzetništva o obrta Gordana Marasa, turizma Darka Lorencina, zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, graditeljstva Anke Mrak Taritaš i zdravlja Rajka Ostojića. U raspravi na temu "Jesmo li spremni za Europsku uniju i gdje je naša prilika?", sudjelovat će poznati hrvatski gospodarstvenici i stručnjaci (11 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

OPATIJA - Hrvatski drvni klaster organizira Drvno-tehnološku konferenciju, središnje sektorsko okupljanje drvne industrije i šumarstva u Hrvatskoj i regiji, s više od 250 sudionika, na kojem se tradicionalno rezimiraju sektorske prilike, naznačuju poslovni trendovi te predlažu poboljšanja u branši. Ovogodišnja konferencija podijeljena je u četiri tematska bloka - poljska iskustva; biomasa i energija iz drva; hotelski interijeri te aktualna pitanja drvoprerađivačkog sektora (10,30 sati, Hotel 4 opatijska cvijeta, Ulica Viktora cara Emina 6).

OSIJEK - Predstavnici Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske s konferencije za novinare zatražit će od Vlade da ispuni svoju obvezu i donese uredbu o zaštiti energetski siromašnih kućanstava i ugroženih kupaca (10,30 sati, Regionalni info centar za mlade, Ribarska 1).

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙