FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji o presudi u Haagu

Autor: lfia
LJUBLJANA, 29. svibnja 2013.(Hina) - Slovenski mediji prenose u srijedu popodne samo agencijska izvješća o prvostupanjskoj presudi šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata pred sudom u Haagu, ali nema nikakvih medijskih niti političkih komentara s obzirom da je u Sloveniji u prvom planu današnje izvješće Europske komisije s preporukama Sloveniji o potrebi ubrzavanja strukturnih reformi, te odgoda roka u kojemu mora smanjiti proračunski deficit u okvire Maastrichta.

Slovenska tiskovna agencija i Slovenska nacionalna televizija u vijesti iz Haaga citiraju dijelove presude, navodeći da je šest nekada visokih predstavnika bivše Herceg-Bosne osuđeno na visoke kazne za zločine nad bošnjačkim stanovništvom, te da ukupna kazna iznosi 111 godina zatvora.

Sud u Haagu konstatirao je da je postojao udruženi zločinački pothvat pod vodstvom (hrvatskog predsjednika) Franje Tuđmana, navodi u izvješću na svom portalu Slovenska televizija, te dodaje da je cilj bio "uspostava hrvatskog entiteta na dijelu BiH, te etničko čišćenje tog područja s ciljem osnivanja 'velike Hrvatske'".

(Hina) xfl ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙