FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: i dalje tek nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - I u srijedu je među investicijskim fondovima bilo tek nešto više dobitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 47 ili 55,95 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 34 odnosno 40,48 posto bilo gubitnika. Pritom su vrijednosti 3 fonda ostale nepromijenjene, dok se podaci za OTP uravnoteženi odnose na 21.05.2013. godine.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta vladala proporcionalna podijeljenost. Naime, njih 18 bilježilo je rast, dok ih je isto toliko bilježilo i pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali od 0,01 posto Prospectus JIE fonda do 2,06 posto AC Rusija fonda. S druge su se pak strane gubici kretali od 0,04 posto HI-growth fonda do 1,58 posto NFD Aureus US Algorithm fonda.

Kod mješovitih pak investicijskih fondova gubitnika je bilo znatno više. Naime, jedini su dobitnici, s dobicima od 0,01 odnosno 0,11 posto, bili KD Balanced fond i Agram Trust fond. Gubici su se pak kretali od 0,01 posto HI-balanced fonda do 0,78 posto Raiffeisen Prestige fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima prevladavali su pak dobitnici. Naime, jedini je gubitnik s gubtkom od 0,02 posto bilo tek ZB bond fond. Dobitnici su se pak kretali u rasponu od 0,01 posto PBZ Bond fonda od 0,14 posto Raiffeisen Bonds fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima no, i ovaj puta je bilo gubitnika. Naime, vrijednost Platinum Cash fonda pala je 0,0001 posto, dok su vrijednosti Erste Money fonda, Raiffeisen Cash fonda i Raiffeisen euroCash fonda ostale nepromijenjene. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,001 posto NFD Aureus Multicash fonda do 0,01 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙