FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: i dalje vode dobitnici

Autor: zpop
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - I u srijedu je među investicijskim fondovima bilo više dobitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 60 ili 71,43 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 20 odnosno 23,81 posto bilo gubitnika. Pritom su vrijednosti 4 fonda ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima i ovaj je puta bilo više onih koji su bilježili rast vrijednosti. Naime, njih 26 bilježilo je rast, dok ih je 10 bilježilo pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali od 0,009 posto HPB World Absolute Value - DJE fonda do 1,17 posto Ilirika BRIC fonda. S druge su se pak strane gubici kretali od 0,003 posto KD Nova Europa fonda do 1,89 posto Ilirika Gold fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova dobitnika je bilo više. Naime, nih 9 bilježilo je dobitke, dok ih je 4 bilježilo gubitke. Tako su se dobici kretali od 0,003 posto Allianz Portfolio fonda do 1,37 posto OTP uravnoteženi fonda. S druge su pak strane dobici bilili u rasponu od 0,007 posto ZB global fonda do 0,25 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima prevladavali su dobitnici. Naime, gubitnici su bili tek PBZ Bond fond (0,003 posto), Raiffeisen Bonds fond (0,01 posto) te ZB bond fond (0,05 posto). Dobitnici su se pak kretali u rasponu od 0,02 posto HI-conservative fonda od 0,19 posto OTP euro obveznički fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima i ovaj puta ih je velika većina i bilježila. Naime, tek su vrijednosti Erste Money fonda, Platinum Cash fonda i Raiffeisen Cash fonda ostale nepromijenjene. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0001 posto Raiffeisen euroCash fonda do 0,01 posto OTP euro novčani fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙