FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: tek nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 14. svibnja 2013. (Hina) - I u ponedjeljak je među investicijskim fondovima bilo tek nešto više dobitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 46 ili 54,76 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 37 odnosno 44,05 posto bilo gubitnika. Pritom je vrijednost jednog fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta bilo jedva nešto više onih koji su bilježili rast vrijednosti. Naime, njih 19 bilježilo je rast, dok ih je 17 bilježilo pad vrijednosti. Tako su se dobici kretali od 0,03 posto NFD Aureus BRIC fonda do 0,99 posto NFD Aureus Mena fonda. S druge su se pak strane gubici kretali od 0,05 posto OTP MERIDIAN 20 fonda do 1,23 posto Raiffeisen Central Europe fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova gubitnika je bilo nešto više. Naime, nih 9 bilježilo je gubitke, dok ih je 4 bilježilo dobitke. Tako su se gubici kretali od 0,02 posto ZB global fonda do čak 4,45 posto Raiffeisen Prestige fonda. S druge su pak strane dobici bilili u rasponu od 0,03 posto HI-balanced fonda do 0,3 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima, pak, prevladavali su gubitnici. Naime, jedini dobitnici, s dobitkom od 0,08 odnosno 0,1 posto, bili su Capital One fond i ZB bond fond. Gubitnici su se pak kretali u rasponu od 0,02 posto HI-conservative fonda od čak 8,83 posto Raiffeisen Bonds fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima no, i ovaj je puta bilo i gubitnika. Naime, vrijednost Platinum Cash fonda pala je 0,0004 a OTP novčani fonda 0,001 posto, dok je vrijednost Raiffeisen Cash fonda ostala nepromijenjena. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,002 posto NFD Aureus Multicash fonda do 0,03 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙