FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: tek lagana prednost dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 21. svibnja 2013. (Hina) - U ponedjeljak je među investicijskim fondovima bilo tek nešto više dobitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 43 ili 53,09 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 36 odnosno 44,44 posto bilo gubitnika. Pritom su vrijednosti 2 fonda ostale nepromijenjene, dok se podaci za Platinum Global Opportunity, Platinum Blue Chip i Platinum Cash fondove odnose na 17.05.2013. godine.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta bilo tek nešto više onih koji su bilježili rast vrijednosti. Naime, njih 19 bilježilo je rast, dok ih je 16 bilježilo pad vrijednosti, a pritom je vrijednost AC Rusija fonda ostala nepromijenjena. Dobici su se tako kretali od 0,01 posto NFD Aureus Global Developed fonda do 1,5 posto NFD Aureus BRIC fonda. S druge su se pak strane gubici kretali od 0,007 posto KD Nova Europa fonda do 1,63 posto NFD Aureus New Europe fonda.

Kod mješovitih pak investicijskih fondova gubitnika je bilo znatno više. Naime, nih 11 bilježilo je gubitke, dok su jedini dobitnici s dobicima od 0,05 onsono 0,14 posto bili Raiffeisen Balanced fond i KD Balanced fond. Gubici su se pak kretali od 0,002 posto HI-balanced fonda do 0,41 posto NFD Aureus Emerging Markets Balanced fonda.

I među obvezničkim investicijskim fondovima prevladavali su gubitnici. Naime, jedini su dobitnici su, s dobicima od 0,05 odnosno 0,1 posto, bili tek Capital One fond i Raiffeisen Bonds fond. Gubitnici su se pak kretali u rasponu od 0,003 posto HI-conservative fonda od 0,08 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima no, i ovaj puta je bilo gubitnika. Naime, vrijednost OTP euro novčani fonda pala je 0,0001 posto, dok je vrijednost Erste Euro-Money fonda ostala nepromijenjena. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0006 posto OTP novčani fond fonda do 0,03 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙