FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 13. svibnja 2013. (Hina) - U petak je među investicijskim fondovima bilo tek nešto više dobitnika. Naime, po podacima iCapital-a, njih 49 ili 59,33 posto bilježilo je fobitke, dok ih je 32 odnosno 38,1 posto bilo gubitnika. Pritom su vrijednosti 3 fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj je puta bilo više onih koji su bilježili rast vrijednosti. Naime, njih 20 bilježilo je rast, dok ih je 15 bilježilo pad vrijednost a pritom je i vrijednost Erste Adriatic Equity fonda ostala nepromijenjena. Tako su se dobici kretali od 0,02 posto Allianz Equity fonda do 0,95 posto Platinum Global Opportunity fonda. S druge su pak strane gubici kretali od 0,04 posto Ilirika Jugoistočna Europa fonda do 1,22 posto Ilirika Gold fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova dobitnika je bilo nešto više. Naime, nih 8 bilježilo je dobitke, dok ih je 5 bilježilo gubitke. Tako su se dobici kretali od 0,006 posto KD Balanced fonda do 0,67 posto Raiffeisen Balanced fonda. S druge su se pak strane gubici bilili u rasponu od 0,19 posto C-Premium (CEBA Balanced) fonda do 0,67 posto ICF Balanced fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima, pak, prevladavali su gubitnici. Naime, jedini dobitnici, s dobitkom od 0,01 odnosno 0,05 posto, bili su PBZ Bond fond i Capital One fond. Gubitnici su se pak kretali u rasponu od 0,0008 posto HI-conservative fonda od 0,11 posto Erste Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi tradicionalno su bili s manjim dobicima no, i ovaj je puta bilo i gubitnika. Naime, vrijednost PBZ Dollar fonda pala je 0,0001 posto, dok su nepromijenjenih vrijednosti ostali Erste Euro-Money fond, Erste Money fond, Platinum Cash fond, Raiffeisen Cash fond i Raiffeisen euroCash fond. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0004 posto ZB europlus fonda do 0,01 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙