FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 23. svibnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Nogometaši Hajduka po šesti put su pobjednici hrvatskog nogometnog Kupa. Hajduk je u uzvratnom dvoboj finala na stadionu Maksimir pred 10.000 gledatelja odigrao 3:3 protiv Lokomotive, a kako je u Splitu pobijedio 2:1, slavio je ukupnim rezultatom 5:4.

Hajduk i Lokomotiva odigrali su sjajnu utakmicu, jednu od najljepših ove sezone. Gledatelji su vidjeli čak šest golova i još niz prilika na obje strane. Na kraju je više razloga za zadovoljstvo imao Hajduk koji je tijekom utakmice vodio 2:1 i 3:2.

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti je poveo golom Maria Šituma. Hajduk je u nastavku susreta imao dvije sjajne prilike, no Dominik Picak je oba puta odlično reagirao. Međutim, sve dobro što je učinila u prvom poluvremenu 'jedinica' Lokomotive je uprskala u 45. minuti primivši pogodak iz slobodnog udarca. Strijelac je bio Ivan Vuković. Potpuni preokret dogodio se u 50. minuti kada je Tino Sven Sušić doveo Hajduk u vodstvo. Golijada se nastavila u 70. minuti kada je Andrej Kramiarić izjednačio i vratio nadu domaćinu, no svega tri minute kasnije Danijel Stojanović je ponovo doveo goste u vodstvo. Konačnih 3:3 postavio je Karlo Bručić u sudačkoj nadoknadi utakmice.

Hajduku je ovo šesti Kup nakon što je slavio 1993, 1995, 2000, 2003 i 2010. Rekord po broju naslova pobjednika Kupa i dalje je Dinamo sa 12 titula.

ZAGREB

Bila su potrebna tek tri tjedna na klupi Hajduka da Igor Tudor osvoji prvi trenerski trofej u splitskom klubu. Nakon dvije sjajne finalne utakmice Kupa Hajduk je bio bolji od Lokomotive (3:3, 2:1) osvojivši prvi trofej u posljednje tri sezone.

"Nisam ja bitan, već Hajduk. Sretan sam zbog osvojenog kupa. Dečkima odajem sve priznanje. Odigrali smo herojski. Osvojili smo trofej u sezoni koja je bila turbulentna, zbog toga je slast pobjede još veća," kazao je strateg splitskog kluba nakon uzvratne utakmice finale kupa, jedne od najljepših utakmica ove sezone koja je završila 3:3.

"Gubili smo u obje utakmice i okrenuli rezultat. To pokazuje kvalitetu i karakter ove momčadi. Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili," smatra Tudor.

Njegov kolega na suparničkoj strani Tomislav Ivković čestitao je Hajduku na pobjedi istaknuvši kako je 'večeras pobijedio nogomet'.

"Bila je to odlična utakmica. Mi smo odigrali vrlo dobro, imali smo i peha. Primili smo gol u zadnjim trenucima prvog poluvremena. Čestitam igračima na volji, zalaganju i htijenju," kazao je Ivković.

ZAGREB

Zagrebački Medveščak nastavlja s popunjavanjem momčadi uoči premijerne sezone u ruskoj KHL ligi. Nakon vratara Marka Dekanicha u redove 'medvjeda' stiže američki napadač Hugh Jessiman (29) koji igra na poziciji desnog krila.

Hokejaš NHL momčadi Ottawa Senators, koji je ovu sezonu odradio u njihovoj AHL filijali Binghamton Senatorsima, potpisao je jednogodišnji ugovor plus opcija za još jednu sezonu. Jessiman je visok 198 cm i težak 105 kg, a ove sezone je u 71 utakmicu, zabio 10 golova uz 19 asistencija.

PARIZ

Nakon drugog tenisača svijeta Škota Andyja Murraya od nastupa na Roland Garrosu je odustao i sedmi igrač s ATP ljestvice Argentinac Juan Martin del Potro.

Argentinac je odustao od nastupa u Parizu jer se još uvijek nije oporavio od teške viroze koja ga je 'oborila' prošli tjedan.

"Žao mi je što propuštam tako veliki turnir, no još uvijek se nisam posve oporavio. Uvijek sam volio igrati u Parizu, no ove godine ću propustiti turnir," potvrdio je Del Potro.

Argentinac je najbolji plasman na Roland Garrosu ostvario 2009. godine kada je stigao do polufinala.

Zbog ozljeda od pariške 'crvene zemlje' odustali su i Amerikanci Mardy Fish, te Brian Baker.

SKOPLJE

Finalni susret makedonskog nogometnog Kupa između gradskih suparnika Škendije 79 i Teteksa iz Tetova prekinut je zbog nacionalističkog skandiranja navijača oba kluba.

Utakmica se igrala u Skoplju na stadionu Filip Drugi, a sve je započelo kada je ekstremna skupina navijača Škendije počela zviždati makedonskoj himni, a potom na nacionalnoj osnovi vrijeđala navijače Teteksa. Ubrzo je uslijedio i odgovor s druge strane pa je sudac nakon samo deset minuta igre prekinuo utakmicu.

Policija je zatim ispraznila stadion i razdvojila pristalice Škendije i Teteksa.

Još uvijek nije poznat novi termin utakmice, a najvjerojatnije susret će se igrati pred praznim tribinama.

NEW YORK/ZAGREB

U četvrtom susretu polufinala doigravanja Istočne konferencije NHL lige Pittsburgh Penguinsi su na gostovanju u Scotiabank Placeu pobijedili Ottawa Senatorsa 7:3 (1:2, 2:0, 4:1) i u seriji na četiri pobjede poveli 3:1. Prvu meč loptu 'pingvini' će imati za dva dana u svom Consol Energy Centru.

Ottawa je bolje otvorila utakmicu i nakon prve dionice je vodila 2:1. Međutim, u drugoj trećini gosti su sa dva gola okrenuli rezultat, a potom u posljednjoj trećini nanizali još četiri pogotka. U završnici utakmice Ottawa je tek ublažila težak poraz.

Strijelci za goste bili su James Neal (14:56, 41:59), Chris Kunitz (21:08), Jarome Iginla (21:48, 49:53), Pascal Dupuis (48:08) i Sidney Crosby (48:39), a za Ottawu Milan Michalek (2:29), Kyle Turris (16:15) i Daniel Alfredsson (54:48).

Pobjednik serije između Pittsburgha i Ottawe u finalu Istoka će igrati protiv boljeg iz dvoboja New York Rangersa i Boston Bruinsa. Nakon tri utakmice Bruinsi vode 3:0.

MIAMI/ZAGREB

U prvom susretu finala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Miami Heat je u American Airlines Areni pred 19.679 gledatelja nakon produžetaka pobijedio Indiana Pacerse 103:102 i u seriji na četiri pobjede poveo 1:0.

Iduća utakmica je za dva dana ponovo u Miamiju, a potom serija seli u Indianapolis gdje su na rasporedu iduće dvije utakmice.

Aktualni prvaci su pobjedu izborili košem LeBrona Jamesa doslovno u posljednjoj sekundi produžetka. Nio je to njegov 30. koš na utakmici uz 10 skokova i 10 asistencija.

Osim Jamesa u redovima Heata odlično je odigrao i Dwyane Wade postigavši 19 koševa uz šest skokova i pet asistencija. Chris Bosh je dodao 17, a Chris Andersen 16 koševa. Kod gostiju najbolji je bio Paul George sa 27 koševa, pet asistencija i šest skokova, David West je ubacio 26, a Roy Hibbert 19 koševa uz devet skokova.

ZAGREB

U drugom susretu polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske Cedevita je u dvorani II Doma sportova pobijedila Zadar 91:61 (16:13, 26:11, 25:14, 24:23) i u seriji na dvije pobjede izjednačila na 1:1. Treća, odlučujuća utakmica bit će 26. svibnja u Zadru.

Bila je to utakmica u kojoj je Zadar samo u prvoj četvrtini uspijevao držati rezultatski priključak. No, ostatak utakmice protekao je u dominaciji domaćeg sastava. Na poluvremenu je Cedevita imala 18 koševa razlike, na koncu treće dionice 29 koševa, a na kraju utakmice plus 30.

Cedevitu su do pobjede predvodili Marko Tomas sa 20 koševa, te Miro Bilan sa 18 koševa, dok su kod gostiju najbolji bili Bariša Krasić i Jusuf Nurkić sa po 10 koševa.

Prvi finalist već je poznat. Cibona je jučer u Šibeniku pobijedila Jolly JBS 73:67 i ukupnim rezultatom 2:0 ušla u finale.

HARKIV

Nakon što su osvojili naslov ukrajinskog prvaka, nogometaši Šahtara osvojili su i nacionalni Kup. U finalnom susretu igranom u Harkivu Šahtar je pobijedio Černomorec Odesu 3:0.

Golove za momčad iz Donjecka zabili su Fernandinho (42), Alex Teixeira (53) i Taison (73). Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

Za Šahtar je to treća uzastopna dvostruka kruna, te ukupno deveti naslov pobjednika kupa.

BOL

U hotelu 'Elaphusa' počeo je tradicionalni, 22. finalni turnir za Kup Hrvatskog šahovskog saveza na kojem sudjeluje 26 klubova iz svih krajeva Hrvatske.

Naslov brani zagrebačka Mladost, a prvi rejting favorit je riječka Liburnija. Najopasniji suparnici trebali bi im biti Zagreb i Mravince-Cemex.

U prvom kolu sve je bilo prema očekivanjima. Liburnija je napravila 'četvorku' protiv splitskog Mornara, a Mladost protiv Poleta iz Zaboka. Zrinka Deur-Šarić je otkinula pola boda Zagrebu jer je remizirala s Robertom Lončarom, a pola boda su izgubili i Mravinčani protiv Slavonca iz Našica. No, taj mali minus ne mora biti presudan u utrci za prvo mjesto jer se poredak određuje na temelju meč-bodova. Zanimljivo je da je maksimalnim rezultatom 4:0 i Vukovar 91. Pobijedio Goranku-Allianz iz Ravne Gore.

MEDEBLIK/ZAGREB

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović preuzeo je vodstvo u klasi Laser na regati Europskog kupa u nizozemskom Medembliku, a prvu poziciju drže i Šime Fantela te Igor Marenić u klasi 470.

Stipanoviću je bilo je dovoljno treće i četvrto mjesto da preuzme vrh poretka u Laseru. Daniel Mihelić se nalazi na 17. mjestu, Filip Jurišić je 34., a Toma Višić na 54. mjestu.

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić su se vratili s mora kao pobjednici. Danas su ,osvojili prvo i drugo mjesto, što je bilo dovoljno za ukupno vodstvo.

Tina Mihelić nakon pet jedrenja među samcima zauzima sedmo mjesto. Zbog viroze Ivan Kljaković Gašpić morao je odustati od natjecanja i sutra se vraća kući. Daskaš Mihovil Fantela nalazi se na 21. mjestu.

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙