FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: zmat
ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati.

ZAGREB - Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (26) potvrđen je za kapetana svoje momčadi RadioShack na ovogodišnjem "Giru d'Italia" koji počinje u subotu u Napulju. Kišerlovski će na ovogodišnjem "Giru" pokušati nadmašiti 10. mjesto koje je osvojio na ovoj utrci 2010. godine što mu je najbolji plasman na nekoj trotjednoj utrci u dosadašnjoj karijeri. Kišerlovskom će u borbi za što bolji plasman podršku u brdskim etapama pružati iskusni Ukrajinac Jaroslav Popovič, te Portugalci Tiago Machado i Nelson Oliveira. Ostatak momčadi čine trojica Novozelanđana, George Bennett, Hayden Roulson i Jesse Sergent, dok će za dobre rezultate u ravničarskim etapama biti zaduženi Nijemac Danilo Hondo i Talijan Giacomo Nizzolo.

MOSKVA - Ruski atletski savez (VFLA) kaznio je olimpijsku doprvakinju u bacanju diska iz Londona prošle godine Darju Piščalnikovu sa 10 godina zabrane nastupa zbog drugog pozitivnog dopinškog nalaza u karijeri. U njezinom uzorku iz svibnja prošle godine pronađen je anabolički streroid oksandrolon, a kako je Piščalnikova već bila suspendirana od srpnja 2008. do travnja 2011. zbog neregularnosti u nalazima krvi, VFLA joj je odredio kaznu koja praktički označava kraj karijere. Inače, Piščalnikova je na prošlogodišnjim OI u Londonu osvojila srebro s hicem od 67,56 metara iza Sandre Perković koja je do zlata stigla s hrvatskim rekordom od 69,11m.

NEW YORK - Rezultati susreta prvog kruga doigravanja u američkoj profesionalnoj košarkaškoj NBA ligi igranih u ponedjeljak (plasman u drugi krug izborit će momčadi koje prve ostvare četiri pobjede):

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Brooklyn - Chicago 110-91

(Chicago vodi 3-2)

Atlanta - Indiana 102-91

(omjer u pobjedama je 2-2)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Houston - Oklahoma City 105-103

(Oklahoma City vodi 3-1)

LONDON - U zadnjem dvoboju 35. kola Engleske lige Aston Villa je kao domaćin uvjerljivo slavila protiv Sunderlanda sa 6-1 i poboljšala šanse za ostanak u Premier ligi. Pogotke su za domaće dali Vlaar (31), Weimann (38), trostruki strijelac Benteke (55, 60, 72) i Agbonhalor (88), dok je strijelac za Sunderland bio Rose (32). Aston Villa sada ima 37 bodova, koliko i Sunderland i Newcastle, a svi imaju po pet bodova više od Wigana koji je u opasnosti da se pridruži QPR-u i Readingu, koji su već napustili Premier ligu. Naslov prvaka osigurao je Manchester United sa 85 bodova, drugi je Manchester City sa 71, a treći Chelsea sa 65.

SEVILLA - U posljednjem susretu 33. kola španjolskog nogometnog prvenstva Betis i Deportivo su u Sevilli odigrali 1-1 (0-1). Gosti iz La Corune su poveli golom Rikija (7), a izjednačio je Molina (49). Betis je ostao sedmi na ljestvici sa 49 bodova, dok je Deportivo izašao iz zone ispadanja, sada je 17. sa 31 bodom, jednim više od Celte i Reala iz Zaragoze, te tri od posljednje Mallorce, klubova koji se nalaze na pozicijama koje vode u drugu ligu. Na čelu je Barcelona sa 85 bodova, drugi Real iz Madrida ima 74, a treći Atletico 68.

BERN - Bivši predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), Brazilac Joao Havelange (97) podnio je ostvaku na mjesto počasnog predsjednika krovne nogometne organizacije zbog istrage vezane uz tvrtku ISL, koja je bila marketinški partner FIFA-e, koja je optužena za podmićivanje. Havelange je bio predsjednik FIFA-e od 1974. do 1998. godine, u to je vrijeme svjetsko nogometno prvenstvo preraslo u najveći sportski događaja na svijetu, ali je Brazilac često bio prozivan zbog korupcije. Na mjestu predsjednika FIFA-e prije 15 godina zamijenio ga je dotadašnji glavni tajnik te organizacije, Švicarac Sepp Blatter, dok je Havelange postao počasni predsjednik. Predsjednik sudbenog vijeća FIFA-e Hans-Joachim Eckert kazao je kako je Havelange ostvaku podnio još 18. travnja.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙