FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Burić: Obersnel ne želi poštivati tijela sudbene vlasti

Autor: dsil
RIJEKA, 16. svibnja 2013. (Hina) - HDZ-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika Hrvoje Burić prozvao je danas aktualnog gradonačelnika i SDP-ovog kandidata za još jedan mandat Vojka Obersnela da je izbjegavanjem svjedočenja na sudu pokazao kako ne želi poštivati tijela sudbene vlasti.

"Kako gradska vlast namjerava osigurati vladavinu prava kad je sam Obersnel ne poštuje", zapitao se Burić na konferenciji za novinare riječkog HDZ-a.

Napomenuo je kako je Obersnel prije dva dana trebao svjedočiti u postupku protiv bivše državne inspektorice Biserke Gregorović i još petero osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita i drugih kažnjivih djela, no svoj je izostanak opravdao unaprijed planiranim obvezama.

"A to je bilo dijeljenje srdela građanima na predizbornom skupu na Zametu", poručio je Burić.

HDZ-ov kandidat za primorsko-goranskog župana Dinko Beaković istaknuo je da je dosadašnja vlast u županiji bila nesposobna i nedgovorna.

Naveo je da je predizborna kampanja bila žešća nego što je to do sada bilo uobičajeno u ovoj županiji, ali i ocijenio kako je bila fer i korektna, barem s njegove strane "jer sam govorio samo istinu".

"Za neke ona nija bila lijepa pa su se neugodno iznenadili", kazao je, aludirajući na negodovanja SDP-ovog kandidata za župana Zlatka Komadine da ga protukandidati sustavno blate.

"SDP je ranjena zvijer na izdisaju te se osjeti promjena političke klime posvuda u županiji", naglasio je Beaković.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙