FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: predstavljeni kandidati Koalicijske liste RI2020

Autor: hsup
RIJEKA, 6. svibnja 2013. (Hina) - Kandidate Koalicijske liste RI2020, na kojoj je sedam stranka predvođenih SDP-om i ukupno 35 kandidata za riječko gradsko vijeće, predstavio je danas u Rijeci nositelj liste i kandidat za još jedan gradonačelnički mandat Vojko Obersnel (SDP).

Koaliciju RI2020 čine SDP, Hrvatska narodna stranka (HNS), Hrvatska stranka umirovljenika (HSU), Istarski demokratski sabor (IDS), Autonomna regionalna stranka (ARS), Stranka demokratske akcije (SDA) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).

Na listi je 21 muškarac i 14 žena, odnosno 40 posto žena, što, kako je rečeno, zadovoljava preporuku hrvatskog Ureda za ravnopravnost spolova i preporuku Odbora ministara Vijeća Europe o uravnoteženom sudjelovanju žena i muškaraca u političkom i javnom odlučivanju.

Na listi su iza Obersnela, Ana Komparić Devčić (SDP), Miroslav Matešić (HNS), Marko Filipović (SDP), Sandra Krpan (SDP), Ljiljana Cvjetović (HSU), Dorotea Pešić-Bukovac (IDS) i dr.

Predstavljajući kandidate na listi, Obersnel je rekao da se u Rijeci od 1993. njeguje koalicija kao uspješan model upravljanja gradom, da ta koalicija predstavlja sinergiju stranka, različitih promišljanja, ali i međusobnog uvažavanja i prihvaćanja ideja.

Naveo je još nekoliko podataka kao što su prosječna dob kandidata od 45 godina te da 70 posto kandidata ima visoko obrazovanje.

Obersnel je rekao da je riječ o listi koja će činiti većinu u sljedećem sazivu riječkog Gradskog vijeća. Dodao je da je stranački sastav liste vrlo sličan onom iz proteklog mandata, ali s određenim promjenama.

Na novinarski upit koliko je riječka gradska uprava do sada povukla sredstava iz EU fondova, Obersnel je odgovorio da je posljednjih godina Rijeka dobila projekte vrijedne ukupno oko 70 milijuna eura. U tu sumu uračunata su 23 milijuna eura iz predpristupnih fondova za projekt Centralne zone za gospodarenje otpadom Marišćina, u kojemu sudjeluje i primorsko-goranska županija.

Naglasio je da gradska uprava ima velika iskustva u korištenju sredstava iz EU fondova, da je u neki projektima bila nositelj, a u nekima partner te da do sada nije morala vraćati dobiveni novac.

Obersnel je još poručio ostalim kandidatima za gradonačelnika Rijeke da biti gradonačelnik ne znači biti odgovoran samo za izvršenje proračuna, nego i za komunalna i trgovačka društva u vlasništvu gradske uprave.

(Hina) xhsup ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙