FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ukazuju na nastavak uspona tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 24. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su blago ojačali, ukazujući na nastavak rasta S&P 500 indeksa četvrti dan uzastopno, dok investitori iščitavaju nova korporativna izvješća i čekaju objavu podatka o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji.

Terminski Dow Jones oko 14,00 sati bio je na dobitku 38 bodova, tehnološki Nasdaq 2,5 bodova, a S&P 500 indeks 2,6 bodova.

U većem fokusu investitora dionice su Boeinga koje su u elektroničkom predtrgovanju ojačale 3,3 posto na 91,10 dolara nakon što je taj proizvođač zrakoplova objavio poslovne rezultate za prvo tromjesečje.

Istodobno, dionica Procter and Gamblea, koja se nalazi u Dow Jones indeksu, zabilježila je pad cijene za 2,2 posto, na 80,75 dolara budući da je objavila upozorenje o dobiti za ovo tromjesečje.

Čak 45 kompanija, čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu, danas će izvijestiti o ostvarenim rezultatima za prvo tromjesečje.

Za nove smjernice investitori čekaju objavu podatka o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da su narudžbe smanjene 2,8 posto u ožujku, nakon 5,6 posto porasta u veljači.

„Zarade većine kompanija nastavljaju ugodno iznenađivati, no moramo čuti podatak o trajnim narudžbama. Mislim da će taj podatak potvrditi trend gospodarskog slabljenja, kojem već svjedočimo. Ne bih bio iznenađen da taj podatak potkopa optimizam na burzi“, smatra Peter Cardillo, ekonomist pri Rockwell Global Capitalu.

Na europskim su burzama cijene dionica danas dodatno porasle, nakon što su već jučer zabilježile najveći dnevni skok u posljednjih sedam mjeseci, što se zahvaljuje nadi ulagača da će Europska središnja banka uskoro dodatno smanjiti ključne kamatne stope kako bi potaknula izlazak gospodarstva eurozone iz recesije.

Oko 14,00 sati londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC bili u plusu između 0,2 i 0,8 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙