FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprezno trgovanje uoči objave izvješća o zaposlenosti

Autor: vmom
NEW YORK, 3. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas bilježe tek blage promjene, pred objavu ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u koje će investitorima dati bolji uvid u stanje najvećeg svjetskog gospodarstva nakon niza razoračaravajućih podataka.

Terminski Dow Jones oko 14 sati bio je u minusu dva boda, a S&P 500 indeks 0,9 bodova. Tehnološki Nasdaq bio je pak u blagom plusu, od 0,75 bodova.

Budno praćeno izvješće o zaposlenosti trebalo bi, prema anketi Reutersa, pokazati rast broja zaposlenih u travnju za 145.000, više u odnosu na 88.000 u ožujku, dok bi stopa nezaposlenosti mogla ostati nepromijenjena na 7,6 posto.

Ako se i ostvare prognoze, tempo otvaranja radnih mjesta u protekla bi dva mjeseca bio daleko ispod prosječnih 200 tisuća, koliko je otvoreno u prva dva ovogodišnja mjeseca.

Od makroekonomskih pokazatelja još se očekuje podatak Instituta za upravljanje nabavom (ISM) u neproizvodnom sektoru, dok bi ministarstvo trgovine trebalo objaviti podatak o industrijskim narudžbama u ožujku.

Od pojedinačnih dionica, pod pritiskom će se vjerojatno naći ona tvrtke LinkedIn, s obzirom da je ta društvena mreža u četvrtak objavila razočaravajuće prognoze o prihodima. U predtrgovanju je njezina dionica već oslabila za 10 posto.

Na europskim tržištima oprezno se i dalje trguje jer se čeka objava izvješća o zaposlenosti u SAD-u, pa je oko 14,15 sati indeks Ftse bio u plusu 0,24 posto, DAX za 0,17 posto, a CAC za 0,09 posto.

(Hina) xvmo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙