FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 18. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

MOSKVA - Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec plasirala se u finale preskoka na Europskom prvenstvu u Moskvi, a to je ujedno i prvo hrvatsko žensko seniorsko pojedinačno finale u povijesti na europskim prvenstvima. Tkalčec je u borbu za medalje ušla kao osma s ocjenom 13.783 boda. Hrvatski predstavnici tako su u Moskvi izborili tri finala, jer su u srijedu nastup u finalu izborili Filip Ude na konju s hvataljkama, te Marijo Možnik na preči. Finale ženskog preskoka na programu je u subotu, kada će nastupiti i Ude, dok će Možnik svoj nastup u finalu imati u nedjelju.

MONTE CARLO - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u 3. kolu jakog ATP turnira u Monte Carlu od Francuza Richarda Gasqueta sa 5:7, 4:6 za sat i 40 minuta. Bio je to njihov prvi međusobni susret u kojem je Gasquet odmah uzeo "break" i poveo sa 2:0, ali je to isto uspjelo u dva navrata i Marinu koji se dobro držao do rezultata 5:5. Gasquet je tada iskoristio prednost svog servisa dok je Čilić na svoj servis uzeo samo poen i izgubio prvi set sa 5:7. Drugi set je Francuz otvorio vodstvom od 3:0. Nakon "breaka" Čilić je najprije izjednačio, a onda došao na 4:4 i propustio dvije "break" prigode za preokret pa je Gasquet poveo sa 5:4. Nakon toga Francuz je još jednom osvojio gem na Čilićev servis i dobio drugi set sa 6:4 i time ostvario pobjedu u prvom susretu s našim najboljim tenisačem.

MONTE CARLO - Rezultati susreta osmine finala s ATP turnira tenisača u Monte Carlu:

Novak Đoković (Srb/1) - Juan Monaco (Arg/14) 4-6, 6-2, 6-2

Jarkko Nieminen (Fin) - Juan Martin Del Potro (Arg/5) 6-4, 4-6, 7-6 (4)

Fabio Fognini (Ita) - Tomaš Berdych (Češ/4) 6-4, 6-2

Richard Gasquet (Fra/7) - MARIN ČILIĆ (HRV/9) 7-5, 6-4

Grigor Dimitrov (Bug) - Florian Mayer (Njem) 6-2, 6-4

Rafael Nadal (Špa/3) - Philipp Kohlschreiber (Njem/16) 6-2, 6-4

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - Jurgen Melzer (Aut) 6-3, 6-0

Stanislas Wawrinka (Švi/13) - Andy Murray (VB/2) 6-1, 6-2

ROSTOV NA DONU - Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa najzaslužniji je za pobjedu Rostova protiv Tereka iz Groznog u četvrtfinalu ruskog Kupa. Pletikosa je u raspucavanju s bijele točke obranio dva udarca gostiju, te je tako odveo svoju momčad u polufinale. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 0-0, a Rostov se probio među četiri najbolja slavivši sa 4-3 nakon izvođenja 11-eraca. Sva četiri izvođača za Rostov bili su precizni, dok je Pletikosa obranio dva od pet udaraca gostiju. Rostov je posljednji polufinalist ruskog Kupa, još ranije su plasman među posljednja četiri sastava izborila tri prvoplasirana sastava u prvenstvu, moskovski CSKA, Zenit iz Sankt Peterburga i Anži iz Mahačkale.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u četvrtak izaslanstvo Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA) i Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) koji su ga upoznali s procesom kandidature Zagreba i Rijeke za domaćinstvo III. Europskih sveučilišnih sportskih igara 2016. godine. Tijekom susreta izraženo je uvjerenje kako bi dobivanje domaćinstva III. Europskih sveučilišnih sportskih igara 2016. dalo dodatan zamah razvoju sporta u Republici Hrvatskoj. Predsjednik HASS-a Zrinko Čustonja naveo je kako bi III. Europske sveučilišne sportske igre brojem sudionika mogle premašiti i čuvenu zagrebačku Univerzijadu iz 1987. godine.

TRENTO - Talijan Ivan Santaromita (BMC) pobjednik je treće etape zahtjevne biciklističke utrke "Giro del Trentino", koja služi kao pripremna za nastup na "Giru d'Italia", vožene od Pergine Valsugane do Condina u dužini od 176.1 kilometara. Santaromita je u završnici bio umiješniji od dvojice sunarodnjaka, Paola Tiralonga (Astana) i Michelea Scarponija (Lampre), koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto prošavši ciljem u istom vremenu. Vodstvo u ukupnom redoslijedu dan prije završetka utrke zadržao je Francuz Maxime Bouet (AG2R) sa 3:19 minuta ispred drugog Bjelorusa Konstantina Sivcova (Sky) i 3:48 minuta ispred trećeg Britanca Bradleya Wigginsa (Sky). Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (Lampre) u trećoj je etapi ciljem prošao kao 43. u velikoj skupini vozača sa 1:23 minute zaostatka za Santaromitom, te je u ukupnom redoslijedu 44. sa 16:11 minuta slabijim vremenom od Boueta.

LONDON - Najuspješniji biciklist u povijesti olimpijskih igara Britanac Chris Hoy (37) zaključio je iznimno uspješnu i bogatu karijeru. Hoy je u karijeri osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja, a još 11 puta je bio svjetski prvak. Ukupno je na OI, SP i EP osvojio čak 33 medalje - 17 zlata, devet srebra i sedam bronci. Hoy je na OI u Londonu prošle godine osvojio dvije zlatne medalje (keirin, momčadski) nakon čega više nije nastupao, pa je njegova odluka o prekidu karijere bila očekivana.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙