FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Brozović više nije kandidat za župana Liste za Rijeku

Autor: dmak
ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Politička stranka Lista za Rijeku danas je na izvanrednoj sjednici predsjedništva donijela odluku o povlačenju podrške kandidaturi Ivi Brozoviću za primorsko-goranskog župana, izvijestila je večeras ta stranka.

Kako je navedeno u priopćenju Liste za Rijeku, "iz korektnosti prema našim biračima, stranka ocjenjuje kako ne može podržati kandidata koji javno nastupa suprotno službenim stavovima i programu stranke, čije prihvaćanje je bio uvjet njegove kandidature".

Stranačka tijela će tokom vikenda donijeti odluku o eventualnom novom kandidatu za župana Liste za Rijeku, a o tome, kao i o razlozima povlačenja podrške Ivi Brozoviću će se javnost izvijestiti na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak, priopćila je Lista za Rijeku.

"Gospodinu Brozoviću želimo svu sreću u daljem profesionalnom radu i zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji", navedeno je u priopćenju.

Ivo Brozović je predstavljen kao kandidat za župana Liste za Rijeku na konferenciji za novinstvo 18. travnja. Brozović je profesor urbanizma i prostornog planiranja na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Bivši je član HSLS te je četiri godine bio pročelnik u Županijskom poglavarstvu. Na nastupnoj konferenciji za novinstvo je rekao da se odlučio pristupiti Listi za Rijeku i kandidirati se za dužnost župana zato što ta stranka "jedina ima snage za promjene u Rijeci i županiji".

Na danas održanoj konferenciji za novinstvo Liste za Rijeku je Brozović ocijenio da je kandidat za župana SDP-a i još šest stranaka Zlatko Komadina "vrlo sposoban i demokratičan, ali nije spreman za promjene". Osvrnuo se na okosnicu programa koalicije na čelu s Komadinom, a to su kontinuitet i stabilnost, navevši da je u Primorsko-goranskoj županiji potrebno suprotno, stvaralački i kreativni nemir da bi se nešto učinilo. "Vjerujemo Komadini kad govori o stabilnosti, kontinuitetu i odgovornosti, ali u njegovim najavama nema mjesta razvoju", kazao je Brozović.

(Hina) xdsil ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙