FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 8. travnja 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KATOWICE/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Petra Martić uspješno je prošla 1. kolo WTA turnira u poljskim Katowicama svladavši Ukrajinku Elinu Svitolinu s 6:7 (2), 6:3, 6:2. Bio je to prvi međusobni dvoboj Martić, 91. na WTA ljestvici, i Svitoline, koja jedno mjesto ispred na ljestvici. Dućanka Martić u 2. kolu ide na bolju iz dvoboja pete nositeljice Francuskinje Alize Cornet i Slovakinje Ane Šmiedlove.

ZAGREB

Hrvatska teniska reprezentacija bit će postavljena za trećeg nositelja prilikom izvlačenja parova za kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis Cupa, koje će se u srijedu, 10. travnja, održati u Londonu.To znači da naši tenisači neće moći igrati protiv nekog od sedam preostalih nositelja, a to su: Španjolska, Austrija, Švicarska, Njemačka, Australija, Belgija i Japan.Potencijalni suparnici su nam: Brazil, Izrael, Kolumbija, Ekvador, Velika Britanija, Nizozemska, Poljska i Ukrajina.Već se zna da će Hrvatska biti domaćin ako za suparnika izvuče Veliku Britaniju ili Ukrajinu kao i to da sigurno idemo u goste ako suparnik budu Brazil ili Ekvador, dok će o domaćinstvu za preostala četiri susreta odlučivati ždrijeb.

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu Davis Cupa održat će se od 13. do 15. rujna.

MOSKVA

Rusija će besplatno dijeliti vize svim sportašima i sportskim dužnosnicima koji će sudjelovati ove godine na svjetskom atletskom prvenstvu u kolovozu, objavili su organizatori u ponedjeljka. "Glavna odluka o besplatnim vizama je već donesena, samo moramo srediti još neke formalnosti i dobiti sve potpise", izjavio je Aleksander Palinskij koji nadgleda pripreme za prvenstvo koje će se u glavnom gardu Rusije održavati od 10. do 18. kolovoza.

Palinskij je dodao da će odluka o besplatnim vizama za gledatelje biti uskoro donesena.To nije prvi put da su ruske vlasti odustale od traženja viza uoči nekog velikog sportskog događaja koji se održava na ruskom teritoriju.Rusija je dijelila besplatne vize svim navijačima s valjanim ulaznicama za finale Lige prvaka 2008. između Manchester Uniteda i Chelsea koje se igralo u Moskvi i namjerava napraviti isto za svjetsko nogometno prvenstvo 2018.

PARIZ

Branički par PSG-a Alex i Thiago Silva ipak će igrati u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka kod Barcelone u srijedu. Trener Parižana Carlo Ancelotti može odahnuti jer su Brazilci ipak zaliječili svoje ozljede, a navodno će biti spreman i Thiago Motta, koji je zbog ozljede prepona odigrao samo jednu utakmicu za PSG ove godine. PSG će tako na Nou Campu biti u najjačem sastavu izuzevši Blaisea Matuidi, koji mora pauzorati zbog žutih kartona. U prvom susretu na Parku Prinčeva PSG i Barcelona su odigrali 2:2, a zasad je još neizvjestan nastup Lea Messia, koji je zbog ozljede napustio igru u prvom poluvremenu tog dvoboja.

PARIZ

Nogometaši Belgije odigrat će 14. kolovoza u Bruxellesu pripremnu utakmicu protiv Francuske, potvrdio je Belgijski nogometni savez. Belgijancima će dvoboj s Francuzima biti generalna proba pred dvoboj kvalifikacija za SP u gostima protiv Škotske 6. rujna, dok Francuze istog datuma očekuje susret kod Gruzije. Francuzi i Belgijanci su veliki nogometni suparnici koji su u povijesti igrali čak 51 dvoboj. Zadnju utakmicu igrali su 15. studenoga 2011. na Stade de Franceu, a tada nije bilo zgoditaka.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

WTA Katowice (235.000 USD), 1.kolo:

PETRA MARTIĆ (HRV) - Elina Svitolina (Ukr) 6:7 (2), 6:3, 6:2

Klara Zakopalova (Češ/3) - Kristyna Pliškova (Češ) 7:6 (2), 6:2;

ATP Casablanca (467.800 eura), 1.kolo:

Blaž Kavčič (Slo) - Mehdi Ziadi (Mar) 6:2, 6:4;

Tommy Robredo (Špa) - Guillaume Rufin (Fra) 7:6 (2), 6:4;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙