FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 23. ožujka 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

DUGOPOLJE

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina zabilježila je i drugu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini, te su se i prije zadnjega kola plasirali na završnicu EURA u tom uzrastu koje će se održati u Slovačkoj. Hrvatska U-17 vrsta je u Dugopolju slavila protiv Francuske s 1:0, te prije zadnjeg kola ima nedostižnih šest bodova s obzirom da su izabranici Ivana Gudelja prije tri dana u Sinju pobijedili i Španjolsku s 3:2. Jedini zgoditak na utakmicu u Dugopolju bio je autogol francuskog igrača Coulibalya već u sedmoj minuti, a naša iznimno talentirana vrsta predvođena dinamovcem Alenom Halilovićem i hajdukovcem Josipom Bašićem uspjela je održati taj rezultat dokraja i osigurati plasman na EURO. Na ovoj utakmici nije igrala treća hrvatska U-17 zvijezda Ante Roguljić iz splitskog Adriatica, koji je isključen na utakmici sa Španjolskom, a zbog kartona nije igrao ni naš prvi napadač Fran Brodić iz Dinama. U drugoj utakmici skupine Španjolska je slavila protiv Belgije, s kojom Hrvatska igra u zadnjem kolu 26. ožujka u Sinju.

ZAGREB

Košarkaši Cibone sezonu su u regionalnoj ABA ligi okončali porazom u Zagrebu od najbolje momčadi lige Igokee s 87:78 (46:36). Kod Cibone je najefikasniji bio Andrija Žižić sa 20 poena, dok je sastav iz BiH predvodio Branko Jorović sa 23 koša. Cibona ligu završava s čak 17 poraza i samo devet pobjeda, dok je Igokea ranije osigurala prvo mjesto regularnog dijela s omjerom 20:6.

ZAGREB

U jedinome današnjem dvoboju kvalifikacija za SP 2014 u Nikoziji su nogometaši Cipra i Švicarske odigrali 0:0. Švicarci su tako ostali prvi u skupini E s 11 bodova, dok je Cipru ovo bio četvrti osvojeni bod. U petak je Island slavio kod Slovenije s 2:1, a Albanija je u Oslu pobijedila Norvešku s 1:0.

1. Švicarska 5 3 2 0 7:1 6 11

2. Island 5 3 0 2 6:5 1 9

3. Albanija 5 3 0 2 6:5 1 9

4. Norveška 5 2 1 2 6:6 0 7

5. Cipar 5 1 1 3 4:8 -4 4

6. Slovenija 5 1 0 4 4:8 -4 3

MIAMI/ZAGREB

Mlada hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović napravila je rezultat karijere plasiravši se u 4. kolo jakog WTA turnira u Miamiju. Tomljanović je u 3. kolu nakon dva i pol sata igre pobijedila Nijemicu Andreu Petković s 0:6, 6:4, 7:6 (1).

Nakon što je prvi set izgubila s 0:6, Tomljanović se nije predala i nakon velike borbe došla je do "tie-breaka" trećeg seta u kojem je povela s 4:0 i došla do velike pobjede nad Petković, povratnicom na teniske terene nakon poduže stanke. Ajla je kćerka bivšega hrvatskog rukometnog reprezentativca Ratka Tomljanovića, a za turnir u Miamiju dobila je pozivnicu organizatora s obzirom da zauzima tek 242. mjesto na WTA ljestvici.

Tomljanović u četvrtom kolu ide na pobjednicu dvoboja između sedme nositeljice Čehinje Petre Kvitove i Belgijanke Kirsten Flipkens.

PARIZ

U utakmicama afričke zone kvalifikacija za SP 2014 Kamerun je kod kuće pobijedio Togo s 2:1 zahvaljujući pogocima Samuela Eto'a, dok je novi afrički prvak Nigerija kod kuće odigrala samo 1:1 protiv Kenije.

Nigerijci su se spasili šokantnog poraza u 93. minuti kada je Oduamadi postigao izjednačujući zgoditak, dok su Kenijci dugo vodili pogotkom Kahate (36). Nigerija je sada tek druga s istim brojem bodova kao i prvoplasirani Malavi, koji je danas slavio kod Namibije s 1:0. U Africi samo pobjednici skupina ulaze u završnu fazu kvalifikacija. Kamerun je s 2:1 slavio protiv Toga i na čelu je skupine, a junak je bio veteran Eto'o s dva pogotka (42pen, 82), dok je zgoditak za Togo postigao Wome (45+2). Kamerunci imaju dva boda više od Libije.

BARCELONA

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski drži 25. mjesto nakon pretposljednje, šeste utrke Oko Katalonije.

Šesta etapa, koja je bila posvećena preklani preminulom španjolskom biciklistu Xavieru Tondu, bila je duga 179 kilometara, a dobio ju je u završnom sprintu Australac Simon Gerrans. Kišerlovski je na cilj stigao 53. s pet sekundi zaostatka, dok je drugi hrvatski predstavnik na ovoj utrci Kristijan Đurasek bio 55. s istim zaostatkom. Vodi Irac Daniel Martin s 17 sekundi prednosti ispred Španjolca Joaquima Rodrigueza, treći Kolumbijac Nairo Quintana zaostaje 28 sekundi, a olimpijski pobjednik Britanac Bradley Wiggins je četvrti. Kišerlovski je 25. s zaostatkom od 5:07 minuta, a Đurasek 44. s 12 minuta sporijim vremenom. Utrka sutra završava 122 kilometra dugom krono-etapom po Barceloni.

ZAGREB

Nakon što su u pojedinačnim natjecanjima Sandra Paović i Helena Dretar Karić osvojile zlatno i brončano odličje, danas je hrvatski stolni tenis bogatiji za još jedno zlato i broncu na Otvorenom prvenstvu Italije za osobe s invaliditetom u Lignanu. Par Helena Dretar-Karić i Anđela Mužinić u kategoriji 3 sjedeće osvojile su zlatno odličje trijumfirajući u konkurenciji pet ponajboljih europskih parova. U konkurenciji parova kategorije 5 sjedećih broncu su osvojili Zoran Križanec i Tomislav Špalj.Natjecanjem u talijanskom Lignanu, gdje će za pola godine biti održano Europsko prvenstvo, svakako je zadovoljna i glavna trenerica reprezentacije Mirela Šikoronja Ivančin, koja je po završetku po koeficijentu najačeg turnira ustvrdila da Hrvatska reprezentacija doista ima trenutno tri vrhunske stolnotenisačice kao što su Sandra Paović, Helena Dretar Karić i najmlađa Anđela Mužinić, te stolnotenisače Zorana Križanca, Tomislava Špalja i Pavla Jozića. U Lignanu se od 18. do 23. ožujka nadmetalo preko 250 natjecatelja iz 28 zemalja, a Hrvatsku je predstavljalo pet stolnotenisača i tri stolnotenisačice.

BEOGRAD

Nakon što je Hrvatska u Zagrebu sa 2-0 pobjedila Srbiju, većina srbijanskih medija i pojedini nogometni dužnosnici u subotu otvoreno traže odlazak izbornika srpske nogometne reprezentacije Siniše Mihajlovića smatrajući ga glavnim krivcem za lošu igru i poraz u Maksimiru iako je Mihajlović odmah nakon utakmice rekao da ne pomišlja na ostavku, a podržao ga je i predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Tomislav Karadžić. "Bodovna prednost je velika i teško će biti doći do drugog mjesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Mogu otići jedino ako tako odluči FSS", izjavio je Mihajlović nakon utakmice u Zagrebu, a već su se tad u elektroničkim medijima u Beogradu pojavili naslovi "Mihajloviću odlazi", "Tko je sve kriv za poraz u Zagrebu", "Sramotno loša Srbija poklonila pobjedu Hrvatskoj"...

"Poraženi smo u utakmici koja nam je bila posljednja šansa za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ostaje žal što u drugom poluvremenu nismo iskoristili šanse, ali idemo dalje s projektom pomlađivanja reprezentacije. Mihajlović će ostati izbornik, nećemo mijenjati iako smo pobjedom Belgije u Skoplju izgubili gotovo sve izglede za put u Brazil", rekao je Karadžić za "Sportski žurnal".

Subotnji "Blic" i "Večernje novosti" izravno u naslovima traže Mihajlovićev odlazak, a takve poruke, osim reportera s utakmice iz Zagreba i sportskih komentatora, Mihajloviću i vodsvu nacionalnog nogometnog saveza upućuju i sportski dužnosnici.

Nekadašnji predsjednik FSS-a Zvezdan Terzić naglašava kako u reprezentaciji trebaju igrati samo najbolji i da se Srbija oprostila od Brazila iako su kvalifikacije tek na polovici."U Zagrebu smo poniženi, ne na terenu, već zbog raznih alibija. Ona momčad koja je sinoć igrala u Maksimiru nije perspektiva srpskog nogometa. Nemojte više da nas zavaravaju. U reprezentaciji Srbije moraju igrati samo najbolji igrači i točka. To je u nogometu zakon. Alibi priče o pomlađivanju razbio je Hrvat Mateo Kovačić. Bio je uvjerljivo najmlađi na terenu, ali je odigrao odlično", ocijenio je Terzić Mihajlovićevu odluku da u Maksimiru izvede, po mnogim ocjenama, "u najmanju ruku čudan sastav Srbije".

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović kaže kako nije bio iznenađen kao što nije nitko tko razumije šta se događa.

"Ali, ružno je da se to radi s reprezentacijom. I nije za to kriv izbornik, već oni koji mu to dozvoljavaju", ocjenjuje Stojanović, a za nacionalnu vrstu kaže da nema strategiju.

BELFAST

Kvalifikacijski susret skupine F za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo između Sjeverne Irske i Rusije, koji se trebao odigrati u Belfastu ponovno je odgođen zbog lošeg vremena.Susret se prvotno trebao igrati u petak, ali je pomaknut za subotu zbog snijega, ali tijekom subotnjeg prijepodneva na travnjaku Windsor Parka počeo se stvarati ledeni pokrov, pa je sudac odlučio da se susret ne može igrati.Novi termin odigravanja ovog susreta još nije određen.

ZAGREB

Nakon 2-0 pobjede protiv Srbije u petak, hrvatska nogometna reprezentacija danas će održati regeneracijski trening na stadionu Maksimir od 17 sati, a trening će biti otvoren za medije tijekom čitavog trajanja, a nakon njega bit će organizirana "mix-zona" s reprezentativcima, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).U nedjelju će naši reprezentativci održati još jedan trening u Maksimiru, također od 17 sati, ali taj će biti otvoren za javnost samo prvih 15 minuta, dok će u Wales otputovati u ponedjeljak u devet ujutro. Po dolasku, reprezentacija će u 18.30 po lokalnom vremenu održati službeni trening (15 minuta otvoren za medije) na stadionu Liberty u Swanseaju.

Susret Wales - Hrvatska igrat će se u utorak u Swanseaju s početkom u 20.45 sati po hrvatskom vremenu (19.45 po lokalnom).

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙