FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacrt strategije upravljanja državnom imovinom uskoro u Vladinoj proceduri

Autor: tmis
ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) je tijekom javne rasprave o prijedlogu nacrta strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu RH zaprimio primjedbe 13 subjekata - tvrtki, sindikata, udruga, pojedinaca i drugih zainteresiranih, objavljeno je danas iz tog ureda.

Javna rasprava o prijedlogu strategije trajala je od 2. do 17. travnja, a kao i sam nacrt DUUDI je i sve pristigle primjedbe te njihovu analizu objavio na svojim web stranicama.

Pristigle primjedbe omogućile su uvid u interese šireg kruga sudionika zainteresiranih za pitanja upravljanja i raspolaganja imovinom u državnom vlasništvu, ističu iz DUUDI-ja.

Kako se doznaje u tom uredu, nacrt strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu države uskoro bi se trabao naći u Vladinoj proceduri, najvjerojatnije već idući tjedan.

Primjedbe na sam prijedlog Uredu je uputilo nekoliko pojedinaca kao i više institucija, primjerice Ured Svjetske banke u Hrvatskoj, Ina, Hrvatska udruga sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatski cestarski sindikat, Centar za mirovne studije u suradnji s partnerima, a dobar dio primjedbi odnosio se na pitanja vezano za svrstavanje pojedinih tvrtki u određene kategorije te s tim povezanu njihovu eventualnu privatizaciju.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙