FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZADAR - Ministar turizma Darko Lorencin jučer je nakon sastanka sa zadarskim predstavnicima turističkoga gospodarstva kazao da su strategija razvoja turizma do 2020. i marketing plan turizma za razdoblje od 2014. do 2018. temeljni dokumenti na kojima trenutačno radi Ministarstvo turizma te je najavio prilagodbu sustava turističkih zajednica. Uskoro će turistički sektor moći koristiti strukturne fondove pa smo u ministarstvu osigurali proračunske novce za pripremu projekata, kako bi iz fondova povukli što više sredstava za unaprjeđenje turističke ponude, rekao je ministar Lorencin. Najavljujući prilagodbu sustava turističkih zajednica, rekao je da će županijske turističke zajednice prerasti u organizacije destinacijskog menadžmenta. "Uloga destinacijskih menadžment organizacija biti će da ojačava destinaciju i da razvija turistički proizvod", istaknuo je Lorencin.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je jučer kako je odbilo kao neosnovan prigovor kandidata Slobodana Langa zbog nepravilnosti u postupku izbora članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske. U obrazloženju rješenja DIP navodi kako nije osnovan Langov prigovor da je "neprihvatljiv izborni sustav u kojemu samo 20,83 posto građana može izabrati predstavnike cijeloga naroda lokalno, nacionalno ili za Europski parlament ", te kako "2.967.335 građana Hrvatske nisu ostvarili pravo glasa", kao i da je u Republici Hrvatskoj "80 posto građana u političkoj nezaposlenosti". DIP dodaje da je, po provedenim izborima za članove u Europski parlament 15. travanja 2013. utvrdio potpune rezultate izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, te je u smislu Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske, objavio broj birača upisanih u popise birača, broj birača koji su glasovali, koliko glasova je dobila pojedina lista, imena i prezimena kandidata s te liste s brojem preferencijalnih glasova i koliko je bilo nevažećih glasačkih listića, kao i broj mandata koje je dobila svaka lista i imena i prezimena kandidata koji su izabrani u Europski parlament.

ŠIBENIK - Vijeće za elektroničke medije na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o izricanju upozorenja nakladniku Županijskog radija Šibenik jer je taj medij 18. ožujka ove godine emitirao izjavu Mladenka Spahije, predsjednika Hvidre Šibensko-kninske županije, kojom se vrijeđa dostojanstvo čovjeka, u tom slučaju, hrvatskog premijera Zorana Milanovića. Vijeće za elektroničke medije drži kako se Županijski radio Šibenik nakon emitiranja sporne izjave trebao od nje ograditi tijekom emisije ili u primjerenom roku nakon emisije. Budući da uredništvo to nije učinilo, niti je drugačije reagiralo na netolerantne izjave Mladenka Spahije, navodi Vijeće, na taj se način omogućilo vrijeđanje dostojanstva premijera Milanovića. Također je upozoreno kako je Županijski radio Šibenik na ovaj način prekršio odredbu zakona o elektroničkim medijima, zbog čega mu je i izrečeno upozorenje.

ZAGREB - Ono što čitatelji traže u nekoj priči nije hoće li njihov heroj riješiti slučaj, nije im čak presudno važno ni hoće li preživjeti, već hoće li donijeti ispravnu moralnu odluku, rekao je sinoć u Zagrebu norveški pisac Jo Nesbo na tribini u Cineplexxu Kaptol centra. Upravo zbog toga njegove se priče o Harryju Holeu uvijek vrte oko nekih moralnih dilema, istaknuo je pisac u razgovoru s književnicom Mimom Simić, organiziranom povodom Nesboova gostovanja u sklopu zagrebačkog Noir festivala. No, on ne može uvijek donositi ispravne odluke - kako bi se čitatelji s njime identificirali, on mora biti životan, mora ponekad povlačiti pogrešne poteze, dodao je Nesbo govoreći o svojem najpoznatijem junaku, detektivu Harryju Holeu, romantiku-melankoliku čije su najvažnije osobine kaotičnost i discipliniranost koje egzistiraju u pomalo nesretnom kohabitatu. U svojim romanima piše o stvarima koje ga okružuju - o stvarnome Oslu, iako priznaje da je njegovo Oslo ipak ponešto mračnije od pravoga. Nakon tribine premijerno je prikazan film "Jackpot" koji se temelji na jednoj od Nesboovih priča. Slavni pisac gostovanje u Hrvatskoj nastavlja danas, predstavljanjem hrvatskoga izdanja romana "Snjegović" u zagrebačkoj knjižari Profil Megastore.

ZAGREB - Međunarodni dan plesa obilježit će i ove godine 29. travnja porukama poznatih osoba iz svijeta plesa, a autor međunarodne plesne poruke je tajvanski plesač, koreograf i pisac Lin Hwai-min, dok hrvatsku plesnu poruku potpisuje plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja Irma Omerzo. Svjetski dan plesa obilježava se od 1982. pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a slavi uspomenu na rođendan jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta, priopćio je jučer Hrvatski centar ITI (International Theatre Institute). Poruka utemeljitelja i umjetničkog direktora tajvanskog kazališta "Cloud Gate" Lin Hwai-mina počinje Velikim predgovorom "Knjizi pjesama", antologiji kineske poezije od 10. do 7. stoljeća prije Krista, u kojemu stoji: "Osjećaji su se uzbunili i preuzimaju oblik riječi. Ako riječi nisu dostatne, govorimo uzdasima. Ako uzdasi nisu dostatni, mi ih pjevamo. Ako pjevanje nije dostatno, tada nesvjesno naše ih šake i naša stopala plešu".

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙