FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

LONDON

Londonski maraton će se održati kako je planirano u nedjelju 21. travnja, a Londončani će pokazati svoju solidarnost sa žrtavama dviju eksplozija koje su se jučer dogodile na maratonu u Bostonu, izjavio je britanski ministar sporta Hugh Roberston.

Sigurnosne mjere su pojačane za londonski maraton na kojem će nastupiti 36.000 trkača. Na maratonu u Bostonu u dvije eksplozije koje su se dogodile na ciljnoj liniji poginule su najmanje tri osobe, a stotinjak ih je ozlijeđeno.

Na maratonu u Londonu, koji kreće iz Greenwich Parka, prolazi pored brojnih londonskih znamenitosti i završava kod Malla, trebao bi nastupiti i britanski atletičar osvajač dvije olimpijske zlatne medalje Mo Farah.

Robertson je istaknuo da vjeruje u sigurnosne mjere poduzete za londonski maraton te je pozvao gledatelje da dođu popratiti taj veliki sportski događaj u znak solidarnosti sa žrtvama tragedije u Bostonu.

"Što se tiče sigurnosti, uvjereni smo koliko možemo biti da ćemo zajamčiti svu sigurnost na maratonu", izjavio je Robertson za BBC i Sky TV.

"Mi organiziramo velike događaje u Londonu, ako ne na dnevnoj bazi onda barem jednom tjedno. Imamo veliko iskustvo u tome i imamo neke od najboljih profesionalaca na svijetu, ako ne i najbolje u londonskoj Metropolitan Police, našim sigurnosnim snagama i našim oružanim snagama", dodao je.

NEW YORK

James Reimer je imao 31 obranu, a Phil Kessel je zabio prvi gol na utakmici šest i pol minuta prije kraja i domaći Toronto je pobjedom od 2-0 produljio niz bez pobjeda za New Jersey na deset utakmica.

Jay McClement je zabio drugi gol za Toronto koji je sada pobijedio pet utakmica zaredom i popeo se na tri boda od Bostona u borbi za četvrto mjesto u Istočnoj konferenciji.

Devilsi su na šest bodova iza New York Rangersa u borbi za zadnje mjesto u Istočnoj konferenciji koje vodi u doigravanje.

Utakmica između Boston Bruinsa i Ottawa Senatorsa odgođena je zbog dvije eksplozije koje su se dogodile na bostonskom maratonu.

Bruinsi, koji zaostaju jedan bod iza vodećeg Montreala, moraju pobijediti barem jednu utakmicu kako bi osigurali nastup u doigravanju šestu sezonu zaredom.

Scott Hartnell je upisao treći hat-trick u karijeri dok su kapetan Claude Giroux i Jakub Voracek svaki zabili po gol uz dvije asistencije i gostujući Philadelphia Flyersi su prekinuli niz od četiri poraza.

Wayne Simmonds je također upisao gol i asistenciju za Flyerse, kao i Erik Gustafsson.

Max Pacioretty je zabio gol i namjestio priliku za gol za Montreal koji je još uvijek prvi u Sjeveroistočnoj diviziji,a osim njega na listu strijelaca kod Canadiensa upisali su se Brendan Gallagher i Alex Galchenyuk.

BOSTON

Al Jefferson je zabio 22 koša uz osam skokova i gostujući Utah je pobijedio Minnesotu sa 96-80 i približio se na jednu utakmicu Los Angeles Lakersima u borbi za osmo mjesto u zapadnoj konferenciji koje vodi u završnicu.

Mo Williams je dodao 15 koševa, a Randy Foye 14 i Jazz je pobijedio Timberwolvese četvrti put zaredom ove sezone. Utah zatvara regularni dio sezone gostovanjem kod Memphis Grizzliesa u srijedu.

Kod Timberwolvesa je najučinkovitiji bio Derrick Williams sa 18 postignutih pogodaka, Dante Cunningham je "ubacio" 12 koševa, a J.J. Barea 11.

Denver je sinoć sa 112-111 pobijedio Milwaukee Buckse zahvaljujući Ty Lawsonu koji je u zadnjim sekundama zabio koš, a Nuggetsi su zahvaljujući ovoj pobjedi osigurali prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja.

Wilson Chandler je zabio 21 koš za Nuggetse, koji su pobijedili u sedam od osam zadnjih utakmica i koji su na trećem mjestu u Zapadnoj konferenciji. Imaju prednost od jedne utakmice ispred Memphisa i utakmicu i pol ispred Los Angeles Clippersa, utakmicu do kraja.

Monta Ellis je bio najučinkovitiji na utakmici zabivši 38 koševa za Buckse, a njegov pogodak 14.2 sekunde do kraja doveo je Milwaukee u vodstvo od 111-110. No tada je Lawson pogodio koš 9.3 sekunde do kraja za konačnu pobjedu Nuggetsa.

Jerryd Bayless je zabio 19 koševa i gostujući Memphis je sa 103-97 pobijedio Dallas Maverickse. Kod Memphisa je klupa zabila 64 koša i to je za tu momčad četvrta pobjeda u pet utakmica.

Ed Davis je zabio 11 koševa i 11 skokova za Grizzliese, koji su peti u Zapadnoj konferenciji.

Dirk Nowitzki je zabio 26 koševa za Maverickse koji moraju pobijediti New Orleans u zadnjoj utakmici u srijedu da ne budu ispod .500 prvi put od 1999./2000.

Utakmica između Boston Celticsa i Indiana Pacersa koja se trebala igrati sinoć otkazana je zbog dvije snažne eksplozije koje su se dogodile na maratonu u Bostonu.

Ova utakmica se neće igrati jer su Boston i Indiana već osigurali nastup u doigravanju.

MALLORCA

U posljednjem susretu 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva Mallorca je na stadionu Son Moix pobijedila Celtu 1:0 i osvojila vrlo važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Pogodak odluke zabio je Giovani Dos Santos u trećoj minuti sudačke nadoknade. Za Celtu je posljednjih šest minuta odigrao bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić.

Bio je to dvoboj dviju posljednjih momčadi Primere, a Mallorca je današnjom pobjedom 'fenjer' prepustila ekipi iz Viga.

RIM

U posljednjem susretu 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na gostovanju u Rimu pobijedio Lazio 2:0 i načinio još jedan korak prema obrani naslova prvaka.

Torinska "Stara dama" je sav posao obavila u prvih pola sata kada je Arturo Vida dva puta svladao Federica Marchettija. Prvo iz kaznenog udarca u 8. minuti, a zatim i u 28. minuti. Juve je potom bez suviše stresa obranio prednost protiv nemoćnog Lazija koji tijekom utakmice nije stvorio praktički niti jednu ozbiljniju priliku.

Juventus sada ima 74 boda, 11 više od Napolija na drugom mjestu, dok je treći Milan sa 15 bodova minusa. Fiorentina je četvrta sa 55 bodova, Roma je na petom mjestu sa 51 bodom, koliko ima i Lazio na šestoj poziciji.

ZAGREB

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu ostvarila je i drugu pobjedu na svjetskom prvenstvu Divizije II skupine A koje se održava u Zagrebu. Nakon jučerašnjeg trijumfa protiv Australije 3:1, hrvatski 'oklopnici' su večeras pred 3.000 gledatelja u Domu sportova pobijedili Španjolsku 6:2 (4:0, 1:1, 1:1) i nakon dva kola drže vrh ljestvice zajedno s Belgijom.

Hrvatska je daleko lakše nego što se očekivalo pobijedila Španjolsku. Već nakon prve trećine odabranici Donalda MacLeana su vodili 4:0, a potom rutinski obranili veliku prednost. Golove za Hrvatsku zabili su Joel Prpic (8:22, 55:17), John Hecimovic (10:54, 16:18), Borna Rendulić (13:08) i Michael Novak (38:27), dok je dvostruki strijelac za Španjolsku bio Pol Gonzalez (27:56, 46:17).

Dvije pobjede ima i Belgija koja je nakon Islanda (4:1) pobijedila i Srbiju 4:0 (1:0, 0:0, 3:0). U prvom susretu današnjeg programa Island je pobijedio Australiju 3:2 nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Na ljestvici vode Hrvatska i Belgija sa po šest bodova, Srbija ima tri boda, Island dva, Australija jedan, a na začelju je Španjolska bez bodova.

U utorak je slobodan dan, a u susretima 3. kola u srijedu se sastaju Australija - Srbija, Španjolska - Belgija, te Hrvatska - Island.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙