FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: i potražnja i ponuda nastavile rasti

Autor: zpop
ZAGREB, 18. travnja 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo, četvrti dan zaredom, rast ukupno prijavljene potražnje te ponude.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 177,43 milijuna kuna ili za oko 33,5 posto više no u srijedu.

Istodobno se na strani ponude našlo 357,43 milijuna kuna, ili za oko 26,5 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 81,52 milijuna kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa ostala nepromijenjena na 0,2 posto.

Također je plasirano i 51,89 milijuna kuna ročnih plasmana na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 1,98 posto te 4,02 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana uz kamatu od 3,25 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 137,43 mlijuna kuna, a pritom je 40 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 0,24 na 0,96 posto.

„Danas je u trgovanju na Tržištu novca i dalje velika razlika između ponude kuna i prijavljene potražnje i to na način da ponuda višestruko nadmašuje prijavljenu potražnju. Unatoč toj situaciji potražnja nije u cijelosti namirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica. Danas se uz prekonoćne pozajmice trgovalo i ročnim i to na jedan tjedan i na mjesec dana.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙