FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 17. travnja

Autor: uand
ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 17. travnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Švedski kraljevski par, Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia, koji boravi u državnom posjetu Hrvatskoj sastat će se sa studentima švedskog jezika u srijedu ujutro (9,45 sati, Filozofski fakultet, I. kat, učionica A122, Ivana Lučića 3).

ZAGREB - Tvrtku Ericsson Nikola Tesla posjetit će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sa suprugom i švedski kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia. Prisustvovat će obilježavanju 60 godina partnerstva kompanije Ericsson i Ericssona Nikole Tesle (10,50 sati, novinari i snimatelji moraju doći u prostore Ericssona Nikole Tesle najkasnije do 9,50 sati, Krapinska 45).

ZAGREB - Gospodarskom forumu "Hrvatska kao novo tržište Europske unije - kako Švedska može biti gospodarski partner?" nazočit će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i švedski kralj Carl XVI. Gustaf. Prema podacima HNB-a, Švedska je deseta zemlje po visini inozemnih izravnih ulaganja u Hrvatsku, ukupna izravna ulaganja iz Švedske u Hrvatsku od 1993. do 2012. godine iznosila su 593,3 milijuna eura. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, hrvatski izvoz u Švedsku u 2012. iznosio je 46,5 milijuna eura i bio je 2 posto veći nego u godini prije, dok je iz Švedske uvezeno robe za 172,8 milijuna eura, što je porast od 30,8 posto u odnosu na 2011. (14,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Daljnje proširenje Europske unije u jugoistočnoj Europi - put koji slijedi", u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba i švedskog instituta za međunarodne poslove (UI) iz Stockholma, uz potporu švedskoga veleposlanstva u Zagrebu. Konferencija s ciljem propitkivanja implikacija pristupanja Hrvatske Europskoj uniji održava se u povodu posjeta švedskoga kralja Carla XVI. Gustafa Hrvatskoj. Na konferenciji između ostalih sudjeluju švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, te potpredsjednik hrvatske vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica (8.30 sati, u hotelu Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu sutra bi trebalo početi još jedno suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, koji je u posljednjoj u nizu korupcijskih afera optužen da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici. Uz Sanadera, na optuženičkoj će se klupi naći mesar i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević, čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja. Tadašnji ministar Petar Čobanković priznao je malverzacije i nagodio se s USKOK-om pa ga je sud u ožujku na temelju sporazuma s tužiteljstvom osudio na jednogodišnju zatvorsku kaznu koja je zamijenjena radom za opće dobro. Sanadera se tereti da je na užem kabinetu pogurao sklapanje spornog posla pa je vlada odobrila sklapanje ugovora koji je zaključen već sutradan. Time je, tvrdi USKOK, državni proračun za račun Fiolićeve tvrtke oštećen za najmanje 26,4 milijuna kuna (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Uzvratna polufinalna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa, Lokomotiva – Cibalia (19 sati, stadion Maksimir, prva utakmica 1-1).

SPLIT - Uzvratna polufinalna utakmica hrvatskog nogometnog Kupa, Hajduk – Slaven Belupo (19 sati, stadion Poljud, prva utakmica 2-1 za Hajduk).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙