FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 10. travnja

Autor: ikut
ZAGREB, 10. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 10. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje 8. sjednicu u sedmom sazivu, na kojoj se očekuje donošenje rebalansa ovogodišnjeg državnog proračuna. Izmjene i dopune proračuna su i prva od ukupno 65 točka predloženog dnevnog reda sjednice, čiji je prvi dio zakazan na tri tjedna, odnosno do 26. travnja. Vladinim prijedlogom rebalansa prihodi državnog proračuna smanjuju se za 253,9 milijuna kuna, na ukupno 113,4 milijarde kuna, a rashodi se smanjuju za 874 milijuna kuna, na 123,6 milijardi kuna (9,30 sati, Hrvatski sabor, velika sabornica, Trg svetog Marka 2).

SLAVONSKI BROD - Francuska tvrtka Saint Jean Industries (SJI) u Slavonskom Brodu će otvoriti novi proizvodni pogon, postrojenje za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila. U izgradnju novog pogona uloženo je oko 40 milijuna kuna, a u njemu će biti zaposleno ukupno 80 ljudi. Kako je najavljeno, novi će pogon otvorit potpredsjednik Vlade i ministar regionalngo razvoja i fondova EU Branko Grčić, dok će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak simbolično pokrenuti proizvodnju (11,00 sati, Svečana dvorana Kristal, Vjekoslava Babukića 12). Nakon svečanosti otvorenja održat će se i konferencija za novinare na kojoj će, uz ministre, sudjelovati i predstavnici grupacije Saint Jean Industries, grada Slavonskog Broda te Agencije za investicije i konkurentnost (12,30 sati, novi pogon tvrtke).

RIJEKA - Predstavljanje liste kandidata Koalicije SDP-HNS-HSU za predstojeće izbore za Europski parlament. Na predstavljanju će govorit predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednica HNS-a Vesna Pusić, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, prvi na listi Koalicije SDP, HNS, HSU Tonino Picula, te kandidat iz Primorsko-goranske županije i gradonačelnik Kastva Ivica Lukanović. Skup će uvodno pozdraviti riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (18 sati, HKD Sušak, Strossmayerova 1).

ZAGREB - SDP i HSU potpisat će okvirni sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Sporazum će predstaviti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić. U ime SDP-a potpisat će ga Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine i zagrebačkog SDP-a, te u ime HSU-a Višnja Fortuna, predsjednica zagrebačkog HSU-a (13 sati, prostorije zagrebačkog SDP-a, Praška 2).

ZAGREB - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode (MZOP) u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU organiziraju završnu prezentaciju rezultata projekta COAST pod nazivom "Priroda i ljudi zajedno". Prezentaciji će nazočiti Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode RH. Projekt COAST provodio se od 2007. do 2013. godine uz potporu UNDP-a i MZOP-a te uz financijsku potporu Globalnog fonda za okoliš (GEF) od sedam milijuna dolara. Naglasak će biti na iskustvima Programa poticanja zelenog poduzetništva u Dalmaciji te Smjernicama za poticanje održivog ruralnog razvoja. U svojih šest godina provedbe i rada u partnerstvu s četiri regionalne razvojne agencije u Dalmaciji, projekt COAST podupro je gotovo 100 zelenih projekata i poduzetničkih inicijativa ukupne vrijednosti veće od 150 milijuna kuna (10 sati, Hotel International, Miramarska 24).

Dežurni na desku FaH-a:

Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙