FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 4. travnja

Autor: ikut
ZAGREB, 4. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 4. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će odlikovanja i odluke o promaknućima u prigodi obilježavanja 4. godišnjice prijema Republike Hrvatske u NATO savez te 10. obljetnice sudjelovanja Oružanih snaga RH u operaciji ISAF (11 sati, Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski", Ilica 256 b). Ministartsvo obrane najavljuje da će svečanom obilježavanju nazočiti i ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić i drugi.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju (12 sati, Trg Petra Preradovića).

ZAGREB - Vlada na sjednici treba dati suglasnost na tekst Ugovora o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva Brodotrogir i Sporazuma o osiguranju tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama kao sredstva osiguranja za ispunjenje ugovornih obveza kupca. Pred Vladom će se naći i prijedlog zakona o naplati poreznog duga fizičkih osoba, a kojim bi se fizičkim osobama - građanima te bivšim obrtnicima omogućio reprogram te obročna otplata poreznog duga, odnosno duga za poreze i doprinose (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Ugovori o sufinanciranju projektne dokumentacije za sedam projekata javne poslovne i turističke infrastrukture bit će potpisani u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. Uz potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića ugovore će potpisati predstavnici gradova, županija i razvojnih agencija županija na koje se projekti odnose. Tom prigodom potpredsjednik Vlade i ministar Grčić govorit će o pomoći Ministarstva u pripremi razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU. (13,00 sati, Trgu kralja Petra Krešimira IV br. 1).

ZAGREB - Javna rasprava o prvim hrvatskim izborima za Europski parlament - o ulozi EP-a i važnosti izbora govorit će Paul Vandoren, šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj, Hrvoje Marušić, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova, Andrej Plenković, predsjednik izaslanstva hrvatskog sabora u zajedničkom parlamentarnom odboru EU-RH, Daniel Mondekar, predsjednik saborskog odbora za europske integracije te Violeta Staničić, voditeljica ureda europskog parlamenta za informiranje za Hrvatsku (14 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

ŠIBENIK - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko posjetit će Šibenik gdje će se sastati s gradonačelnikom Antom Županovićem, dogradonačelnicima i zastupnicima u Hrvatskom saboru Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem te županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom (10,55 sati, Ured gradonačelnika). Leko će potom obići Tvornicu lakih metala d.d. (TLM) te pogon Zagreb Montaže i radove na novoj komunalnoj infrastrukturi u Poduzetničkoj zoni Podi. Izjava za novinare predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke bit će u 13 sati na novoj cesti u Poduzetničkoj zoni Podi.

DUBROVNIK - Poslovodstvo Zračne luke Dubrovnik (ZLD) predstavit će projekt obnove i razvoja te zračne luke, ukupno vrijedan 203,4 milijuna eura. Projekt obuhvaća građevinsku rekonstrukciju postojećih te izgradnju novih kolničnih konstrukcija i objekata, u planu je i proširenje sadašnjih kapaciteta, a provesti će se mjere zaštite okoliša i implementacija mjera koje za cilj imaju višu razinu energetske efikasnosti te nabava potrebne opreme i uređaja. Projekta će se provoditi kroz dvije faze (prva 2013. - 2016 i druga 2015. - 2022.). Tim će se projektom aplicirati prema fondovima EU. Prezentaciji će prisustvovati i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (10,00 sati, ZLD, izjave za medije predviđene su nakon prezentacije).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), akademik Zvonko Kusić i akademik Pavao Rudan izvijestit će na redovnoj skupštini Akademije o njezinu radu u protekloj godini. (17 sati, HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - "Prvi izbori za europski parlament u Hrvatskoj – koliko su važni?", naziv je političkog sučeljavanja ususret izborima za Europski parlament koje organiziraju Akademija za politički razvoj u suradnji sa Europskim domom Zagreb. Na političkom sučeljavanju u Europskom domu sudjelovati će kandidat Kandidacijske liste grupe birača Ivan Jakovčić, kandidat liste SDP/HNS/HSU Tonino Picula, kandidat liste HDZ/HSP AS/BUZ Andrej Plenković i kandidat liste Zeleni zajedno Toni Vidan (18 sati, Europski dom, dvorana Strasbourg, Jurišićeva 1/I).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙