FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 2. travnja

Autor: ikut
ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 2. travnja, koje ćemo popratiti fotografijama.

LJUBLJANA - Slovenski parlament u utorak će ratificirati hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom, a svečanom proglašenju ratifikacije u parlamentu nazočit će uz visoke slovenske dužnosnike i hrvatski premijer Zoran Milanović te ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić (početak sjednice predviđen je za 10 sati). Slovenija i Hrvatska su 7. ožujka ove godine postigle dogovor o rješavanju spora oko Ljubljanske banke, čime je bila uklonjena i posljednja prepreka za ulazak Hrvatske u punopravno članstvo EU 1. srpnja. Premijer Milanović u Ljubljani će se sastati s premijerkom Alenkom Bratušek i s njome održati tiskovnu konferenciju, te s bivšim premijerom Janezom Janšom, ljubljanskim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem i predsjednikom slovenskih socijaldemokrata Igorom Lukšičem. Ministrica Pusić odvojeno će se sastati sa svojim slovenskim kolegom Karlom Erjavcem. Svečani ručak za hrvatsko izaslanstvo priredit će slovenski predsjednik Borut Pahor.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će hrvatsku rukometnu reprezentaciju i izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza (13 sati, Ured predsjednika RH, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski laburisti - stranka rada održat će konferenciju za novinare na temu "Mjere štednje odnosno politika rezova i njihov utjecaj na zdravlje građana". Na konferenciji će govoriti saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić i član predsjedništva stranke i kandidat za EU parlament Stipe Drmić (11,45 sati, prostorije Hrvatskih laburista podružnice Zagreb, Ilica 35).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika HSP-a Daniela Srba na temu "Europska unija danas – drugačiji pogled". Konferenciji će prisustvovati potpredsjednik francuske Nacionalne fronte i europski parlamentarac Bruno Gollnisch, kako bi ta stranka dala potporu HSP-u uoči izbora za Europski parlament (10,30 sati, prostorije Gradskog vijeća HSP-a Grada Zagreba, Žerjavićeva 10).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje bivšem predsjedniku Vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu te HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija. Na klupi za svjedoke očekuju se glazbene zvijezde Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson koje je, nakon što se 18. ožujka nisu odazvali pozivu obrane, na iduću raspravu pozvao sud. Osim njih trebali bi svjedočiti i bivši HDZ-ov ministar i saborski zastupnik Marko Širac te bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙