FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva milijuna eura za stambeno zbrinjavanje izbjeglica u BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 12. travnja 2013.(Hina) - Bosna i Hercegovina dobila je nešto više od dva milijuna eura kako bi financirala novi val povratka izbjeglica u tu zemlju, što je ujedno početak provedbe plana usvojenog na regionalnoj donatorskoj konferenciji koja je u travnju 2012. godine održana u Sarajevu, objavilo je u petak Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Kako se dodaje, skupština donatora koja upravlja posebnim fondom utemeljenim nakon sarajevske konferencije, uz koordinaciju Razvojne banke Vijeća Europe, odobrila je 8. travnja Bosni i Hercegovini uporabu dva milijuna i 35 tisuća eura.

Iz tog će se izvora osigurati građevinski materijal za dvadeset obitelji izbjeglih iz Hrvatske koje su se odlučile trajno naseliti u BiH te pomoć u obnovi po sistemu "ključ u ruke" za 150 obitelji iz BiH, od kojih je 100 onih koje se vraćaju u tu zemlju iz Hrvatske, Srbije ili Crne Gore.

Stambeno će biti zbrinuto još pedeset obitelji koje imaju status prognanika unutar BiH.

Kako je predviđeno regionalnim programom stambenog zbrinjavanja, pomoć u BiH treba dobiti ukupno 5.400 obitelji odnosno oko 14 tisuća najugroženijih izbjeglih osoba i prognanika.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙