FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi ukazuju na nastavak uzleta

Autor: scvi
NEW YORK, 11. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući na nastavak rasta S&P-a i Dow Jonesa dan nakon što su jučer dosegnuli povijesno visoke razine, dok investitori očekuju nove makroekonomske pokazatelje te špekuliraju o nastavku labavih monetarnih politika u svijetu.

Terminski Dow Jones oko 12,30 bio je u plusu 17 bodova, a S&P 500 indeks 1,25 boda, dok je tehnološki Nasdaq oslabio 2 boda.

Na Wall Streetu su u srijedu Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove najviše razine u povijesti, jer se ulagači nadaju dobrim poslovnim rezultatima kompanija i nastavku vođenja labave monetarne politike sve dok rast gospodarstva ne bude samoodrživ.

Od makroekonomskih pokazatelja, očekuje se objava podataka o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u.

Također, Međunarodna energetska agencija (IAE) trebala bi danas objaviti snižene procjene rasta naftne potražnje u 2013. godini. Bila bi to treća vodeća relevantna svjetska institucija koja snižava svoje ovogodišnje procjene potrošnje nafte uslijed usporavanja gospodarskog rasta u svijetu.

„Likvidnost koja nam dotječe iz središnjih banaka ustvari podupire ulaganja u rizičnu imovinu. Ako vjerujete da su središnje banke angažirane oko rata protiv deflacije, tada ne biste trebali izbjegavati izloženost dioničkim tržištima“, kaže Alexsander Friedman, iz investicijskog društva UBS AG.

Od većih cjenovnih oscilacija ističe se tek dionica Microsofta, čija je cijena pala 3,2 posto u elektroničkom predtrgovanju nakon što su analitičari Goldman Sachsa snizili njezin rejting.

I na europskim burzama cijene dionica su u porastu, nakon što su jučer porasle po najvišoj stopi u zdanja tri mjeseca. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,3 i 0,5 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙