FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oporavak cijena dionica nakon jučerašnje korekcije

Autor: scvi
NEW YORK, 4. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, najavljujući oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon jučerašnje korekcije, dok investitori iščekuju objavu ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 49 bodova, S&P 500 indeks 5,7 bodova, a tehnološki Nasdaq 10 bodova.

No, rast terminskih indeksa ne znači i da će S&P 500 uspjeti dosegnuti 1.576,09 bodova, najvišu ikad zabilježenu razinu tijekom trgovanja.

Već nekoliko dana S&P ne uspijeva dosegnuti spomenutu razinu; trenutno je 1,4 posto ispod nje.

Cijene dionica na Wall Streetu u srijedu su pale jer su slabi podaci s američkog tržišta rada naveli ulagače na povlačenje s tržišta uoči objave ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u.

Danas se očekuju podaci o tjednoj nezaposlenosti, a u petak o zaposlenosti u američkom gospodarstvu u ožujku.

Mnogi tržišni sudionici smatraju da je potencijal za rast tržišta ograničen s obzirom da bi nadolazeća sezona objava poslovnih rezultata mogla biti potencijalni katalizator na tržištu.

U fokusu investitora bit će i geopolitička zbivanja, nakon vijesti da Pentagon šalje raketni sustav za obranu na Guam, te nakon što je američki ministar obrane Chuck Hagel izjavio da Sjeverna Koreja predstavlja „stvarnu i jasnu“ opasnost.

Na europskim burzama najvažniji indeksi stagniraju, a oči investitora uprte su u Europsku središnju banku, koja je danas zadržala kamatne stope na rekordno niskim razinama. Tržišni sudionici čekaju novinsku konferenciju predsjednika Marija Draghija, jer žele čuti što će poručiti o situaciji u eurozoni nakon ciparske krize.

Trenutno je londonski Ftse u minusu 0,21 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,6 posto, a pariški CAC 0,7 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙