FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: optimizam uoči objave novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 3. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi i danas su ojačali, jer su investitori optimistični uoči objave novih makroekonomskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 16 bodova, S&P 500 indeks 2,3 boda, a tehnološki Nasdaq 4,25 bodova.

S&P je nakon jučerašnjih dobitaka nadomak 1.576 bodova - rekordne razine zabilježene tijekom trgovanja, što je važna psihološka granica za investitore.

Ipak, ne očekuju se znatnije oscilacije cijena dionica uoči ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u u ožujku, koje će biti objavljeno u petak. Od početka tjedna S&P je u plusu svega 0,1 posto.

Danas se očekuje objava ISM indeksa aktivnosti u američkom uslužnom sektoru za ožujak. Procjenjuje se da će iznositi 55,8, nakon u veljači dosegnutih 56 bodova.

S velikom pozornošću pratit će se i izvješće ADP agencije o zapošljavanju u američkim privatnim kompanijama. Procjenjuje se da će pokazati kako je privatni sektor otvorio 200.000 novih radnih mjesta u ožujku, neznatno više nego u veljači.

Od poslovnih vijesti, pozornost investitora privukla je objava telekomunikacijske tvrtke Verizon da ne razmatra ponudu za preuzimanje britanskog Vodafonea. Dionica Vodafonea zabilježila je pad cijene u elektroničkom predtrgovanju za 3,6 posto, na 28,36 dolara.

Na europskim burzama u fokusu investitora je vijest da je Cipar sklopio sporazum o međunarodnoj financijskoj pomoći, kojom će dobiti zajam od 10 milijardi dolara do 2018. godine radi sređivanja javnih financija. Taj sporazum još treba biti ratificiran.

I dok investitori koriste svaku priliku za povoljnu kupnju kad cijene dionica padaju, pa stoga korekcije nisu izražene, situacija sa Ciprom glavni je uzrok neizvjesnosti. Trenutno su tako frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse indeks u minusu između 0,04 i 0,37 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙