FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuje se oporavak cijena nakon jučerašnjeg pada

Autor: neba
NEW YORK, 26. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju blagi rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, a u fokusu ulagača bit će makroekonomski podaci koji bi mogli znatnije utjecati na tržište.

Terminski Dow Jones S&P 500 i Nasdaq indeks bili su oko 12,30 sati u plusu između 0,2 i 0,4 posto, nakon što su jučer cijene dionica pale jer su ulagače zabrinuli rizici sadržani u međunarodnom paketu pomoći Cipru.

Strahovanja da će se ciparski model, u kojemu trošak spašavanja bankarskog sustava snose dioničari, štediše i vlasnici obveznica, primijeniti i na buduće pakete pomoći pojedinim članicama eurozone danas su ublažena.

U fokusu će, pak, biti nova izvješća s američkog tržišta nekretnina. Ministarstvo trgovine objavit će podatke o prodaji novih kuća u veljači, dok će Standard & Poor's izvijestiti o kretanju cijena kuća u 20 najvećih gradova SAD-a.

Conference Bord objavit će, pak, podatke o povjerenju potrošača, a analitičari procjenjuju da je taj indeks u ožujku skliznuo sa 69,6 na 68 bodova.

Nakon jučerašnjeg pada, jutros su cijene dionica na europskim burzama porasle. Oko 12,30 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u plusu između 0,3 i 0,9 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙