FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Optužnica protiv Zorana Milića zbog ubojstva četiri civila

Autor: rmav
SARAJEVO, 21. ožujka 2013.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu za ratne zločine protiv Zorana Milića, državljanina Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon okončane istrage koju je prvotno otvorilo tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), potvrđeno je u četvrtak u Sarajevu.

U priopćenju Tužiteljstva BiH navodi se kako je Milić (51), koji je rođen i nastanjen u Busovači, u središnjoj Bosni, optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Milića, koji je ranije uhićen i nalazi se u pritvoru, tereti se da je kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) 1993. godine na području Busovače ubio najmanje četiri civila bošnjačke nacionalnosti.

Taj je zločin počinio zajedno sa Zoranom Marinićem, koji je optužen krajem 2012. godine i trenutačno u pritvoru čeka početak suđenja.

Tijekom istrage je utvrđeno kako su žrtve ubojstva bili osamdesetpetogodišnji starac, jedan sredovječni muškarac koji je bio težak invalid te šesnaestogodišnji muškarac i mlađa djevojka.

Optužnicu treba potvrditi Sud BiH.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙