FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud BiH potvrdio optužnice za ratni zločin na području Konjica

Autor: zkre
MOSTAR, 15. ožujka 2013. (Hina) - Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv dvojice bivših pripadnika Armije BiH, koje se tereti za zločine počinjene nad hrvatskim i srpskim civilima i zatočenicima na području Konjica tijekom protekloga rata, priopćeno je u petak iz Suda BiH.

Optužene Osmana Brkana i Ibru Macića optužnica tereti da su zajedno s drugim pripadnicima bošnjačke Armije BiH na početku rata u lipnju 1992. godine, u selu Blace kod Konjica, ubili četiri žene srpske nacionalnosti u dobi od od 78 do 84 godine. Posmrtni ostaci ubijenih žena nikada nisu pronađeni.

Uz to se i optuženi Macić tereti da je od travnja do listopada 1993. godine u prostorijama Osnovne škole Musala u Konjicu, kao pripadnik Vojne policije Armije BiH, zlostavljao zatvorenike hrvatske i srpske nacionalnosti. On je po navodima optužnice, zajedno s više neidentificiranih pripadnika Armije BiH sudjelovao u mučenjima, seksualnim zlostavljanjima i nečovječnim postupanjima na naročito okrutan i ponižavajući način, priopćio je Sud BiH.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙