FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davutoglu: sirijski pobunjenici u nepovoljnom položaju zbog embarga

Autor: kgab
LONDON, 8. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu je u petak rekao da su sirijski pobunjenici u nepovoljnom položaju jer nemaju odgovarajuće oružje.

"Da postoji međunarodna potpora... ili zajedničko stajalište protiv određenih ratnih zločina, mislim da ne bi bilo potrebe za naoružavanje pobunjenika", rekao je Davutoglu novinarima tijekom posjeta Britaniji dodajući da misli da bi takav pritisak srušio Asada.

Ministar je kazao da je razgovarao o statusu embarga s britanskim šefom diplomacije Williamom Hagueom kao i s njemačkim ministrom vanjskih poslova Guidom Westerwelleom, koji su javno stali u obranu embarga. Na pitanje novinara zagovara li on ukidanje embarga, Davutoglu je rekao: "Ako samo jedna strana ima oružje, na kraju dana će ta strana koja ima oružje u svojim rukamam imati i sve prilike da ubije drugu stranu."

Turska, koja ima granicu sa Sirijom dugačku 900 kilometara, smatra se glavnim partnerom u pružanju potpore sirijskoj oporbi i u planiranju za razdoblje nakon sirijskog predsjednika Bašara al Asada.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙