FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Pustili ga iz zatvora nakon tri godine pa ga ponovno uhitili

Autor: rmav
SARAJEVO, 19. ožujka 2013.(Hina) - Bivši pripadnik Armije Bosne i Hercegovine Nedžad Hodžić uhićen je u utorak u Sarajevu pod sumnjom da je počinio ratne zločine nad zatočenicima srpske i hrvatske nacionalnosti, a uhićenje je provedeno odmah nakon što ja pušten iz istražnog pritvora u kojemu je bio zbog optužbi za sudjelovanje u ratnim zločinima nad Hrvatima u hercegovačkom selu Trusina.

Hodžić (43) je državljanin BiH i Srbije, gdje je i rođen.

Uhićen je na temelju sumnje da je kao pripadnik postrojbe "Zulfikar", koja je djelovala pri Glavnom stožeru Armije BiH od siječnja do kolovoza 1993. godine, zlostavljao Srbe zatočene u logorima "Silos" i "Krupa" u Hadžićima kod Sarajeva te Hrvate zatočene u logoru "Musala" u Konjicu.

Izravno ga se sumnjiči za ubojstvo ratnog zarobljenika Jadranka Glavaša.

Hodžić je prije uhićenja zbog ovih zločina u pritvoru proveo gotovo tri godine pod optužbom da je sudjelovao u ubojstvu 18 civila i četiri zarobljenika pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u selu Trusina.

Postupak u tom predmetu, u kojemu su optužena još četvorica bivših pripadnika Armije BiH, još traje, no Hodžić je morao biti pušten na slobodu jer je zakonom dopušteno da se optuženika bez pravomoćne presude može držati u pritvoru najduže do tri godine.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙