FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Donosio pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Mirjana Lučić-Baroni ostvarili su pobjede u susretima prvog kola ATP i WTA teniskog turnira u Indian Wellsu, dok je Petra Martić poražena. Dodig je bez većih problema, za svega 45 minuta porazio Argentinca Guida Pellu 6-1, 6-2. Bio je to prvi Dodigov ogled protiv 23-godišnjeg Argentinca, inače 103. tenisača svijeta. Dodiga u drugom kolu očekuje Francuz Julien Benneteau koji je u prvom kolu bio slobodan. Do sada nisu igrali međusobno.

Uspješna je bila i Mirjana Lučić-Baroni porazivši Francuskinju Pauline Parmentier 7-5, 6-3. Bio je to njihov drugi ogled i druga pobjeda za hrvatsku tenisačicu. Prvu je ostvarila prije tri godine u Palermu. U idućem kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Yanine Wickmayer s kojom još nije nikada igrala. Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić izgubila je od Švicarke Stefanie Voegele 6-4, 4-6, 3-6. Bio je to njihov treći okršaj i treća pobjeda 22-godišnje Švicarke.

LEON - Francuz Sebastien Ogier u VW Polo R nalazi se u vodstvu nakon prvog dana relija u Meksiku koji se boduje u poretku za svjetsko prvenstvo. Ogier nakon dva uvodna brzinska ispita ima svega tri stotinke sekunde prednosti pred Norvežaninom Madsom Ostbergom u Ford Fiesti RS. Treći je Belgijanac Thierry Neuville u Ford Fiesti RS sa 0,6 sekunde zaostatak.

SAO PAULO - Bivši svjetski nogometni prvak s reprezentacijom Brazila, Bebeto (49) podnio je ostavku svega dva mjeseca nakon što je postavljen za izbornika mlade brazilske reprezentacije. Bebeto je podnio ostavku zbog nedostatka vremena da kvalitetno obavlja posao. "Nemam dovoljno vremena kako bi se potpuno posvetio mladoj reprezentaciji," poručio je bivši igrač Flamenga, Vasco da Game i Deportivo La Corune. Bebeto je trenutačno član Organizacijskog odbora svjetskog prvenstva 2014. godine, te zastupnik u parlamentu Rio de Janeira. Bebeto, punim imenom José Roberto Gama de Oliveira, je igrao za brazilsku reprezentaciju od 1985. do 1998. godine i u dresu 'Selecaoa' je osvojio naslov svjetskog prvaka 1994. godine, Copa America 1989., te srebro i broncu na OI 1988. i 1996.

PARIZ - Disciplinska komisija Francuskog nogometnog saveza suspendirala je veznjaka Nice Valentina Eysserica na 11 utakmica zbog oštrog prekršaja kojim je slomio nogu veznjaku St Etienna Jeremyju Clementu. Eysseric je svoj neoprezan start odmah dobio crveni karton, a sada će pauzirati do konca sezone. Nesretni Clement će biti izvan stroja najmanje šest mjeseci. Nica se trenutačno nalazi na petom mjestu Le Championnata s dva boda manje od četvrtog mjesta koje vodi u Europsku ligu.

NEW YORK - Aktualni prvaci NHL lige Los Angeles Kingsi poraženi su u svom Staples Centru od Dallas Starsa 2:5, dok su gradskom obračunu New York Rangers nakon produžetaka slavili protiv Islandersa 2:1. Dvoboj u Staples Centru razriješen je u posljednjoj trećini koju su gosti dobili 3:0. Prije toga prve dvije dionice završile su sa po 1:1. Strijelci za Dallas bili su Jaromir Jagr (5:28, 49:40), Cody Eakin (38:46), Brenden Morrow (45:16) i Antoine Roussel (58:19), dok su golove za LA zabili Trevor Lewis (12:10) i Jeff Carter (35:30). U gradskom obračunu Rangersa i Islandersa presudio je gol Mariana Gaborika u 42 sekundi produžetka. Islandersi su 55 minuta bili bolji, no nisu uspjeli prelomiti utakmicu. Poveli su golom Michaela Grabnera u 12. minuti i sve do pet minuta prije kraja su držali vodstvo. Tada je Rick Nash izjednačio, a potom Gaborik u produžetku donio Rangersima slavlje. Ovom pobjedom Rangersi su zadržali osmo mjesto na Istoku, dok su Islandersi dvije stepenice niže.

NEW YORK - Košarkaši Oklahoma City Thundera pobijedili su u dramatičnom dvoboju igranom u Madison Square Gardenu pred 19.000 gledatelja New York Knickse 95:94 ostvarivši šestu pobjedu u posljednjih sedam susreta. U drugom dvoboju večeri Denver je porazio LA Clipperse 107:92. Junak utakmice u Madisonu bio je Kevin Durant postigavši 34 koša, pri čemu posljednjih šest za Oklahomu. Durant je dodao i osam skokova, te sedam asistencija. Russell Westbrook je ubacio 21, a Kevin Martin 16 koševa. Kod domaćina najefikasniji su J.R. Smith sa 36 koševa, te Raymond Felton i Amar'e Stoudemire sa po 16 koševa. "Bila je ovo sjajna utakmica, velika borba dvije odlične momčadi. Nažalost, ovoga puta slavili su gosti," kazao je Stoudemire.

U drugom dvoboju večeri Denver je u svom Pepsi Centru porazio Los Angeles Clipperse 107:92 ostvarivši 12. uzastopnu domaću pobjedu. U redovima Nuggetsa čak sedam igrača je ubacilo dvoznamenkasti broj koševa, najviše Ty Lawson (21) i Danilo Gallinari (20). Kod gostiju najefikasniji su bili Matt Barnes sa 19 i Blake Griffin sa 17 koševa.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙