FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najveći skok potrošačkih cijena u SAD-u u četiri godine

Autor: mkuz
WASHINGTON, 15. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Potrošačke cijene u Sjedinjenim Državama zabilježile su u veljači najveći rast u gotovo četiri godine zbog osjetno skupljeg benzina, izvijestila je u petak američka vlada..

Ministarstvo rada objavilo je da je u prošlom mjesecu njegov indeks potrošačkih cijena porastao za 0,7 posto, po najvišoj stopi od lipnja 2009. U siječnju cijene su stagnirale. Na benzin je otpadalo oko tri četvrtine rasta potrošačkih cijena.

Tako je u prošlom mjesecu benzin u SAD-u poskupio 9,1 posto u odnosu na prethodni mjesec, što je njegovo najveće poskupljenje od lipnja 2009. U siječnju cijena mu je pala tri posto.

Ako se izuzmu cijene hrane i benzina, indeks potrošačkih cijena porastao je 0,2 posto, nakon 0,3-postotnog rasta u prethodnom mjesecu.

Na godišnjoj razini potrošačke su cijene u veljači porasle 2,0 posto, što je njihov najveći rast od listopada 2012. U siječnju porasle su 1,6. posto.

Indeks temeljnih cijena koji ne uključuje cijene hrane i energije također je na godišnjoj razini porastao dva posto. U siječnju uvećan je 1,9 posto.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙