FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijske nagrade za životno djelo Milivoju Čopu i Milanu Tumari

Autor: hsup
RIJEKA, 14. ožujka 2013. (Hina) - Nagrada primorsko-goranske županije za životno djelo ove godine bit će dodijeljena profesoru Milivoju Čopu i sportsko-turističkom djelatniku Milanu Tumari, a godišnja nagrada ustanovi "Festival Opatija", odlučeno je na današnjoj sjednici županijske skupštine .

Profesoru Milivoju Čopu nagrada će biti dodijeljena za rezultate u unaprijeđenju pedagogije i pedagoškog rada te za doprinos istraživanju regionalne povijesti i povijesti školstva.

Milan Tumara nagradu će primiti za šest desetljeća predanog rada i vrijedan doprinos u razvoju skijaškog sporta i turizma.

Godišnju nagradu Ustanova "Festival Opatija" dobit će za uspjehe u organizaciji kulturnih priredaba i turističku promidžbu opatijske rivijere.

Skupština je prihvatila prijedlog izmjena i dopuna županijskog statuta, odnosno njegovo usklađivanje sa zakonima, a jedna je od izmjena da se i zamjenik župana smatra izvršnim tijelom i to onda kada je izabran zajedno sa županom, a dužnost župana je počeo obnašati nakon što je županu prestao mandat, ako je prethodno imao dvije godine mandata u županiji.

U tom slučaju ne bi se raspisivali izbori nego bi dužnost obnašao prvi kandidirani zamjenik.

Zastupljenost srpske nacionalne manjine u županiji prelazi pet posto (5,03 posto), pa će nakon lokalnih izbora uz župana i dva zamjenika koje će birati svi birači, biti izabran i zamjenik župana kojeg će birati isključivo predstavnici te manjine.

Odgovarajući na pitanja vijećnika obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić je rekao da će nova cesta do budućeg Centra za gospodarenje otpadom Marišćina biti izgrađena u roku, odnosno do travnja 2014.

Na upit o višemilijunskom dugu općina Lokve i Fužine prema HEP-u, koji je nastao nakon što je Upravni sud presudio da naplaćivanje naknade za korištenje akumulacijskih jezera od 2004. do 2008. nije bilo zakonito, Vujić je kazao da se u tom slučaju ponudio kao medijator.

Dogovoren je sastanak, ali još nije održan jer je potrebno pripremiti rješenje koje će se ponuditi resornom ministarstvu i Vladi, a sve s ciljem da se ne dogodi blokada računa i bankrot Lokvi i Fužina.

Vujić smatra da tvrtku Koksar, koja je osnovana radi sancije zaravni na kojoj se nalazila bakarska koksara treba likvidirati. Vjerujem da će Vlada tu tvrtku likvidirati, a zemljište predati na upravljanje i gospodarenje Lučkoj upravi, koja će, ako je potrebno, završiti sanaciju, rekao je Vujić. Sramotnim je ocijenio što sanacija tog terena traje već 20 godina.

Na aktualnom satu još je rečeno da je za problem dijalize u Delnicama, koju je obavljala privatna tvrtka, a ukinuta je početkom veljače, izgledno skoro pozitivno rješenje. Radnicima Veletržnice ribe Rijeka, koja je u stečaju, plaće će bi mogle biti isplaćene ako se proda imovina i bude novca.

(Hina) xhsup ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙