FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Na Gradskoj skupštini 67 točaka

Autor: dber
ZAGREB, 20. veljače 2013. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština sutra će na maratonskoj sjednici s predloženih 67 točaka razmotriti prijedlog statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Zagreba, po kojima, uz ostalo, gradski zastupnik ne može biti kazneno gonjen zbog iznesenih stajališta na skupštinskim sjednicama, a gradonačelnik imenuje i razrješuje predstavnike Grada u tijelima javnih ustanova i trgovačkih društava te ima pravo obustaviti od primjene opći akt Gradske skupštine ako je povrijeđen zakon ili drugi propis.

S tim se izmjenama složio i zagrebački gradonačelnik, no danas je već najavio da se neće složiti s odlukom o prodaji i povratnom najmu 44 niskopodna tramvaja, ako takav prijedlog bude uvršten po hitnom postupku u dnevni red Gradske skupštine.

S druge stane, čini se da Skupština neće prihvatiti konačni prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Muellerov breg, budući da još uvijek za to nije napravljen geotehnički elaborat, kao što su to gradski zastupnici ranije zatražili.

Na prijedlog gradonačelnika, na dnevnom redu su i izmjene i dopune odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja kojom se, uz ostalo, predlaže propisati mogućnost da gradonačelnik, na prijedlog organizatora parkiranja, može za 50 posto uvećati ili umanjiti cijene parkirališnih karata u javnim garažama ovisno o popunjenosti garaža i cijenama na tržištu.

Osim toga, predlaže se i veći broj rezerviranih mjesta za državna i lokalna tijela se pokazalo da ih nema dovoljno te mogućnost podjele parkirališnih zona na parkirališne blokove.

Tu je i odluka o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja kojom bi se javna parkirališta svrstala u četiri zone.

Izmjenama odluke o autotaksi prijevozu, gradonačelnik Bandić predlaže da se broj dozvola utvrđuje prema posljednjem popisu stanovništva u omjeru jedno vozilo na 500 stanovnika kako bi se omogućilo izdavanje dozvola svim prijevoznicima koji su ispunili uvjete što će se pozitivno odraziti i na zapošljavanje većeg broja prijevoznika.

Bandić je Gradskoj skupštini također uputio prijedlog izmjena i dopuna odluke o komunalnom doprinosu po kojima bi se, iznimno, u postupcima ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada, ako rješenje o komunalnom doprinosu nije doneseno ili ono nije postalo izvršno, na obračun komunalnog doprinosa primijenile odredbe odluke koje su za stranku povoljnije.

Zagrebačka Gradska skupština će na prijedlog gradonačelnika razmotriti i izmjene i dopune odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela po kojima bi Gradski ured za financije preuzeo poslove Gradskog kontrolnog ureda što se odnose na koordinaciju uspostave i provedbe financijskog upravljanja i kontrola kao i službenike zatečene na preuzetim poslovima, opremu i dokumentaciju.

Gradska skupština imenovat će i nekoliko ravnatelja gradskih kulturnih ustanova među kojima su kazališta Komedija i Kerempuh.

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙