FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ se protivi što Skupština ne raspravlja o bespravnoj gradnji

Autor: mbuj
ZAGREB, 21. veljače 2013. (Hina) - Predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić usprotivila se danas što u dnevni red sjednice nije uvrštena tema legalizacije bespravne gradnje, kao što je bilo obećano.

"HDZ smatra da je to trebalo biti danas jer je u tom smislu i išao dogovor te vjerujem da se dogovorom svih političkih opcija moglo naći dobro i kvalitetno rješenje", rekla je Mađerić na konferenciji za novinare

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako je ta stranka uz nekoliko gorućih problema u Zagrebu, od nezaposlenosti, Zagrebačkog holdinga koji iz dana u dan generira sve veće gubitke, prepoznala još jedan gorući problem - a to je lagalizacija objekata.

Istaknuo je da je zagrebački HDZ krenuo u potpisivanje peticije za smanjenje troškova legalizacije te da je do danas skupio nešto manje od 4000 potpisa koje su na aktualnom satu predali gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku Gradske skupštine Davoru Bernardiću. Najavio je da će nastaviti prikupljati potpise.

Za ono što je na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine vidio, rekao je da je najblaže rečeno "sramota". Na svako pitanje koje se postavlja ili gradonačelniku Bandiću ili predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivi Čoviću "vidi se da ta priča ne funkcionira, da su oni permanentno u određenom sukobu na štetu Zagrepčanki i Zagrepčana". Rekao je da su svako stručno pitanje koje su postavili zastupnici HDZ-a uvijek dobivali odgovor koji ne odgovara na pitanje.

"Mislim da to nije dobro i da to šteti građanima. Takva situacija je neodrživa i mislim da će to birači 19. svibnja znati kazniti na način da im se više ne daje prilika da na ovaj način vode Grad i Skupštinu", ocijenio je.

HDZ-ova zastupnica Božica Šolić je na aktualnom satu sjednice Skupštine pitala gradonačelnika zašto nije za današnju sjednicu predložio prijedlog izmjena i dopuna komunalnog doprinosa u onom obliku dogovora između skupštinskih klubova na zadnjoj sjednici. Rekla je da je HDZ održao 10 tribina o legalizaciji bespravne gradnje na rubnim djelovima Zagreba te da su na temelju uočenog problema pokrenuli peticiju za smanjenje komunalnog doprinosa i to za prvu zonu 15 posto, drugu 30 posto, treću 50 posto i četvrtu 60 posto. Šolić je peticiju predala Bandiću i Bernardiću.

Bandić joj je odgovorio da su već u prosincu smanjeni komunalni doprinosi, a prijedlog još značajnijeg smanjenja bit će na sjednici Skupštine u ožujku.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙