FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osniva se Povjerenstvo za branitelje zagrebačke Gradske skupštine

Autor: nkot
ZAGREB, 19. veljače 2013. (Hina) - Na inicijativu braniteljskih udruga, predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Davora Bernardića i gradskog zastupnika HSLS-a Alena Ostojića, klubovi gradskih zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a predložili su osnivanje Povjerenstva za branitelje kao posebnog radnog tijela, priopćila je Gradska skupština.

Ono će imati zadaću ponajprije razmatrati provođenje Programa mjera skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji te po potrebi predlagati njegove izmjene i dopune u suradnji s nadležnim gradskim upravnim tijelima.

Gradska skupština Grada je 6. travnja 2005. donijela Program mjera skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji čime je prepoznata potreba utvrđivanja posebnih mjera skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Bez obzira na to što su se navedene mjere provodile kontinuirano, i dalje je postojala potreba za zasebnim radnim tijelom Gradske skupštine u djelokrugu kojega su pitanja koja se odnose na branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

Stoga je pokrenuta inicijativa za osnivanjem Povjerenstva koje bi razmatralo prijedloge odluka i drugih akata od interesa za branitelje koji su na dnevnom redu sjednica Gradske skupštine i o njima Gradskoj skupštini davalo prijedloge i mišljenja te raspravljalo o pitanjima značajnim za ostvarivanje prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata te svih sudionika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Nadležnosti ovoga povjerenstva omogućuju mu praćenje stanja i razmatranje pitanja značajnih za ostvarivanje prava hrvatskih branitelja, te predstavnicima braniteljskih udruga osigurava neposredno sudjelovanje u njegovu radu i odlučivanju.

Povjerenstvo za branitelje imalo bi predsjednika i osam članova. Predsjednika i pet članova Povjerenstva Gradska skupština imenovala bi iz redova gradskih zastupnika, a tri bi se člana birala iz reda braniteljskih udruga i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙