FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: nešto niža potražnja

Autor: zpop
ZAGREB, 12. ožujka 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo laganiji pad ukupno prijavljene potražnje te još „slabiji“ pad ponude koja se tako i dalje zadržala na razinama višestruko većim od ukupno prijavljenih potreba korisnika.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 105,01 milijun kuna ili za oko 27,5 posto manje no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 335,01 milijun kuna, ili za oko 3 posto manje no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od 36,51 milijun kuna, plasirano putem prekonoćnih pozajmica a pritom je kamatna stopa lagano korigirana sa 0,3 na 0,34 posto.

Također je plasirano i 20 milijuna kuna ročnih plasmana na rok od 2 tjedna uz kamatnu stopu od 1 posto te 8,5 milijuna kuna plasmana na rok od tjedan dana uz kamatu od 0,7 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 65,01 mlijun kuna, a pritom je 40 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvjeta kreditiranja te kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 1,99 na 0,59 posto.

„Potražnja za kratkorčnim pozajmicama danas je bila manja od jučerašnje, dok je ponuda ostala gotovo nepromijenjena. Kao ni prethodnih dana, potražnja nije podmirena zbog limita sudionika i zbog niske kamane stope. Prosječna dnevna kamatna stopa iznosila je 0,59%.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙