FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: snažan skok potražnje i ponude te prometa

Autor: zpop
ZAGREB, 7. ožujka 2013. (Hina) - U današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo značajniji skok ukupno prijavljene potražnje te ponude koja se tako i dalje zadržala iznad razine ukupno prijavljenih potrba korisnika. Istodobno je i ukupan promet bio značajno viši no dan ranije.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 912,42 milijuna kuna ili za čak oko 1.514,5 posto više no u srijedu.

Istodobno se na strani ponude našlo 987,42 milijuna kuna, ili za oko 285 posto više no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od čak 796,29 milijuna kuna, plasirano putem ročnih plasmana na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od 0,52 posto. Također je plasirano i 54,63 milijuna kuna plasmana na rok od tjedan dana uz kamatu od 2,64 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od 36,51 milijun kuna a pritom je kamatna stopa pala sa 1,12 na 0,24 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas čak 887,42 milijuna kuna, a pritom je 25 milijuna kuna potražnje, zbog neusuglašenih uvjeta kreditniranja te kreditnih ograničenja sudionika, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa snižena je sa 1,12 na 0,64 posto.

„Glavno obilježje današnjeg trgovanja na Tržištu novca je porast potražnje za ročnim pozajmicama koja je u potpunosti podmirena. Ipak, unatoč ostatku ponude dio potražnje za prekonoćnim pozajmicama, zbog limita kreditora i niskih kamatnih stopa, nije se usipo namiriti. Trgovalo se uglavnom na rok do mjesec i tjedan dana uz prosječnu kamatnu stopu od 0,64 %.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙