FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 11. ožujka 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

NOVO MESTO/ZAGREB

Košarkaši Cedevite slavili su u 24. kolu regionalne ABA lige u Novom Mestu protiv Krke s 63:62 (31:27) košem Braceya Wrighta osam desetinki prije kraja utakmice. Zagrepčani su gubili skoro cijelu utakmicu,a u završnici ih je spasio koš Wrighta (10) koji im daje nade da će osvojiti šesto mjesto i plasirati se u Eurokup. Kod Cedevite su najučinkovitiji Marino Baždarić (13) i Predrag Šuput (11), dok je slovensku momčad predvodio Jure Lalić (17). Momčad Cedevite vodio je Jakša Vulić, a nije igrao suspendirani hrvatski reprezentativac Marko Tomas.

Cedevita je prekinula niz od tri poraza i s omjerom do 13 pobjeda i 11 poraza sada dijeli šesto mjesto s Union Olimpijom, dok je Krka na 9:15.

ZAGREB

Na današnjoj godišnjoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) umjesto protokolarnih točaka dnevnog reda u prvi plan je izbio problem huliganizma jer je gost bio član Izvršnog odbora Uefe Grigorij Surkis, koji je upozorio da Hrvatskoj prijeti realna opasnost da klubovi i reprezentacija budu suspendirani iz međunarodnih natjecanja ako dođe do ponavljanja huliganskih izgreda na nogometnim stadionima. Surkis je kazao da dio problema huliganizma leži u odsutnosti akcija hrvatskih vlasti protiv huliganskih ispada, te je pozvao hrvatska državna tijela da preuzmu inicijativu i pokažu nultu toleranciju prema huliganizmu. Nakon toga se skupštinarima obratio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi koji je pročitao pismo hrvatske Vlade upućeno predsjedniku Uefe Michelu Platiniju kao odgovor na njegovo pismo hrvatskoj Vladi u kojem on upozorava na problem huliganizma. Skansi je kazao da je Platinijevo pismo diplomatski neprimjeren potez te da je neprimjereno da se odgovornost za problem navijačkih izgreda prebacuje na Vladu, kada HNS i Udruga prvoligaša ne provode propise o licenciranju klubova.

"Vlada je prepoznala važnost borbe protiv nasilja i inzistira na provođenju zakona, jer je to jedini način rješenja problema. Zato nam je nevjerojatan odnos HNS-a koji prebacuje odgovornost na Vladu. HNS i Udruga prvoligaša su dužni poštovati pravila postupka licenciranja i sigurnosne uvjete na stadionima. Što se tiče huliganizma na stadionima, situacija u Hrvatskoj nije ništa lošija od ostatka Europe, i ne slažemo se kad Uefa potencira taj problem samo za Hrvatsku. Zato pismo gospodina Platinija premijeru Milanoviću smatramo diplomatski neprimjerenim", rekao je Skansi na skupštini HNS-a. On je dodao da Ministarstvo radi na prevenciji i provodi akcijski plan, a što se tiče uvjeta koje će klubovi koji se natječu u Prvoj ligi morati ispuniti, naveo je kako će do srpnja 2013. svi klubovi morati imati povjerenika za sigurnost i kontrolnu sobu, do veljače 2014. sustav videonadzora, a do srpnja 2014. brojače ulaznica na stadionima. Nakon toga je govorio Zdravko Mamić, prvi čovjek Dinama i član IO HNS-a, koji je optužio Vladu RH da želi napraviti čistku u HNS-u kako bi tamo postavila svoje ljude. "Prije dolaska ove vlasti smijenjen je Vlatko Marković sa čela HNS-a, a to smo morali napraviti zato jer se politika uplela i sve nas je ovdje htjela maknuti i postaviti svoje ljude. Proganjani smo od (predsjednika države) Josipovića i (ministra) Jovanovića kao u najgora vremena. Gospodine Surkis prenesite Platiniju da volimo ljude u Uefi i nemojte nas ostaviti na cjedilu. Vlast nije vječna, ali nogomet jest", zaključio je Mamić, te dodao kako ne vjeruje da je premijer Milanović napisao pismo koje je na skupštini pročitao Skansi. "Ne vjerujem da je premijer Milanović napisao ovo pismo, jer je on bio diplomat u Bruxelessu i sigurno ne bi napravio ovakav diplomatski gaf", rekao je Mamić. Ovaj su puta skupštinari HNS-a i novinari bili odvojeni, skupštinari u jednoj, a novinari u drugoj dvorani zagrebačkog hotela Hilton. Novinari su skupštinu pratili putem izravnog video prijenosa, ali nisu mogli čuti dio Surkisove replike Skansiju i dio govora Zdravka Mamića, budući da je nestalo tona u novinarskoj sobi.

ZAGREB

Na današnjoj godišnjoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) umjesto protokolarnih točaka dnevnog reda u prvi plan je izbio problem huliganizma jer je gost bio član Izvršnog odbora UEFA-e Grigorij Surkis koji je upozorio da Hrvatskoj prijeti realna opasnost da klubovi i reprezentacija budu suspendirani iz međunarodnih natjecanja ako dođe do ponavljanja huliganskih izgreda na nogometnim stadionima.Surkis je kazao da dio problema huliganizma leži u odsutnosti akcija hrvatskih vlasti protiv huliganskih ispada te je pozvao hrvatska državna tijela da preuzmu inicijativu i pokažu nultu toleranciju prema huliganizmu.Nakon toga se skupštinarima obratio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi koji je pročitao pismo hrvatske Vlade upućeno predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju kao odgovor na njegovo pismo hrvatskoj Vladi u kojem on upozorava na problem huliganizma. Skansi je kazao da je Platinijevo pismo diplomatski neprimjeren potez te da je neprimjereno da se odgovornost za problem navijačkih izgreda prebacuje na Vladu kada HNS i Udruga prvoligaša ne provode propise o licenciranju klubova.

ZAGREB

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić operirat će desno koljeno 9. travnja, odlučeno je jučer nakon pregleda u Bad Ragazu u Švicarskoj kod Hochmeistera na kojem su prisustvovali i službeni liječnici Hrvatskog skijaškog saveza Miroslav Hašpl i Igor Borić.Liječnici smatraju da smetnju gibljivosti Ivičinog desnog koljena stvaraju osteofiti i fabela te je odlučeno da se oni odstrane u operativnom zahvatu tijekom kojeg će biti donešena odluka da li će se napuknuti menisk šivati ili će se jedan manji dio odstraniti.S obzirom da Ivica Kostelić želi odraditi još jedan dio treninga nakon završetka Svjetskog kupa na umjetnom snijegu, operacija je predviđena za 9. travnja, te će ju ponovno napraviti liječnhici Friederich i Mueller u Baselu koji su i do sada radili većinu Ivičinih operacija na tom koljenu i najbolje ga poznaju.

Liječnički konzilij gleda pozitivno na stanje njegovog desnog koljena kao i na ishod operacije, iako o definitivnom povratku na snijeg ne možemo govoriti do završetka operacije.Prema prvim procjenama rehabilitacija bi mogla trajati dva mjeseca, dok bi povratak na snijeg mogao uslijediti nakon tri mjeseca od operativnog zahvata, odnosno u srpnju ove godine.

ZAGREB

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić ipak je ozbiljnije ozlijeđen i gotovo sigurno neće konkurirati za dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Srbije 22. ožujka u Zagrebu. Perišić je na subotnjoj utakmici Wolfsburga kod Freiburga ozlijedio ligamente koljena, a na službenoj stranici Wolfsburga stoji da će morati mirovati barem mjesec dana. Dobra vijest jest da su liječnici ustanovili da se ipak ne radi o težoj ozljedi, već istegnuću ligamenata.

Perišić je ove godine prešao iz Borussie Dortmund u Wolfsburg.

PALERMO

Gian Piero Gasperini upisao se u knjige rekorda jer je i po drugi puta u jednoj sezoni dobio otkaz na mjestu trenera talijanskog prvoligaša Palerma.

Gasperini se ovog puta na kormilu Palerma održao samo dva tjedna, a domaći poraz od Siene (1:2) jako je naljutio vlasnika kluba Maurizia Zamparinija. Deset kola prije kraja Palermo je predzadnji, a do spasonosnog mjesta dijeli ga pet bodova. Gasperini možda neće biti jedini trener koji je dvaput dobio otkaz u istom klubu u jednoj sezoni jer vlasnik Zamparini namjerava trenersku stolicu dodijeliti Giuseppeu Sanninu, koji je Palermo vodio u prve tri utakmice sezone. Kontroverzni Zamperini tako bi uštedio dosta novca jer ima običaj da smijenjene trenere i dalje drži pod ugovorom, te ih koristi kada ih zatreba. Palermo je tako ove sezone doživio čak pet smjena trenera.

RIM

Talijanski klub Genoa kažnjen je s 30 tisuća eura zbog rasitičkog ponašanja njenih navijača na utakmici s Milanom u petak.

Navijači Genoe vrijeđali su Gvinejca Kevina Constanta, koji je u Milan prešao upravo iz Genoe, a taj je igrač na spornoj utakmici bio i isključen. Klub iz Genove kažnjen je i zbog ometanja protivničkih igrača laserima,te bacanja kovanica i upaljača u teren.

Crnoputi igrači Milana često su na "zubu" protivničkih navijača, pa je tako Inter ranije kažnjen zbog vrijeđanja Maria Balotellia i Sulleya Muntarija, a na prijateljskom dvoboju s nižerazrednim klubom Pro Patria u siječnju Kevin-Prince Boateng je demonstrativno napustio teren zbog rasista na tribinama. Zanimljivo je da je danas kažnjen i Lazio s 10.000 eura jer su njegovi navijači na nedjeljnoj utakmici s Fiorentinom razvili natpis u kojem se vrijeđa predsjednik UEFA-e Michel Platini.

MUENCHEN

Krilo minhenskog Bayerna Franck Ribery neće igrati uzvratnu utakmicu šesnaestine Lige prvaka protiv Arsenala u srijedu nakon što je ozlijeido gležanj na prvenstvenoj utakmici u subotu, priopćio je njemački prvoligaš.Francuski reprezentativac je istegnuo ligamente lijevog gležnja u pobjedi Bayerna od 3-2 nad Fortunom iz Dusseldorfa.Osim njega utakmicu Lige prvaka neće igrati ni suspendirani veznjak Bastian Schweinsteiger kao ni branič Jerome Boateng, ali Bavarcima se smiješi osmina finala nakon što su prvu utakmicu u Londonu dobili 3-1.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙