FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 26. veljače 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini poslao je pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem je još jednom upozorio na problem navijača i huligana u hrvatskom nogometu.Platini je u svom pismu, koje je na svojoj internetskoj stranici objavio Hrvatski nogometni savez, zatražio hitan sastanak s hrvatskim premijerom u ožujku podsjetivši kako je prilikom svog posljednjeg posjeta Zagrebu početkom prosinca prošle godine na proslavi 100 godina HNS-a upozorio na problem nasilja na određenim utakmicama u kojima sudjeluju hrvatske ekipe u Uefinim natjecanjima.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Milanoviću,

"Kao što već znate – jer o tome smo razgovarali tijekom proslave stogodišnjice Hrvatskog nogometnog saveza u prosincu prošle godine, te sam tijekom mog obraćanja tom prigodom naglasio problem – UEFA je izuzetno zabrinuta svim razinama nasilja na određenim utakmicama u kojima sudjeluju hrvatske ekipe u Uefinim natjecanjima.

Ova zabrinutost nije ništa novo. U veljači 2011. godine susreo sam se s Predsjednikom Republike Hrvatske kako bih mu objasnio službeni stav Izvršnog komiteta UEFA s Uefinog gledišta, izostanak utjecaja i opredijeljenosti najviše vladine razine glavni je čimbenik koji sprječava napredak po ovom pitanju, te imajući to na umu, Izvršni komitet UEFA-e zadužio je Františeka Laurineca, predsjednika Komisije za stadione i sigurnost da se susretne s najvišim predstavnicima Hrvatske vlade i nogometnih vlasti i to žurno. Ovo predstavlja napor u postizanju sporazuma o provođenju ključne strateške akcije koja je potrebna da bi se ostvario momentalni napredak.

Željeli bismo predložiti da se ovaj sastanak održi u Hrvatskoj, u ožujku 2013. godine, te vas ljubazno molimo za punu suradnju te da ovo pitanje tretirate kao najviši prioritet. Stoga Vam unaprijed zahvaljujem na Vašem razumijevanju i Vašoj pomoći u ovom posebno osjetljivom problemu. UEFA zna da može računati na novi upravljački tim u Hrvatskom nogometnom savezu koji poduzima krajnje napore, ali sada Vas trebamo više nego ikad: u velikom opsegu budućnost hrvatskog nogometa ovisi o tome.

ZAGREB

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) izdao je priopćenje za javnost povodom pisma predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michela Platinija predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, a u kojemu se od predstavnika Vlade traži hitan sastanak s predstavnicima UEFA-e na temu suzbijanja nasilja na utakmicama u kojima sudjeluju hrvatske momčadi u natjecanjima pod okriljem UEFA-e.Iz UEFA-e su zatražili da se sastanak održi već početkom ožujka jer će se 22. ožujka na stadionu u Maksimiru odigrati kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Srbije, a koja je proglašena utakmicom visokog rizika.Priopćenje IO HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Pismo predsjednika UEFA-e Michela Platinija upućeno Premijeru RH, gospodinu Zoranu Milanoviću, ponovno skreće pozornost na problem reda i sigurnosti na stadionima te izostanak učinkovitih mjera u suzbijanju huliganizma u hrvatskom nogometu. Ako je i bilo dvojbi o adresatu kojem je upućen govor Michela Platinija prilikom proslave 100 godina HNS-a u Zagrebu, 04.12.2012. godine, ovim novim obraćanjem UEFA-e, svima je jasno na koga se konkretno odnosi ova kritika te nedvojbeno pokazuje stav europske nogometne organizacije o nedostatku učinkovitih mjera nadležnih institucija RH zaduženih za navedeni problem.Hrvatski nogomet, nažalost, pod posebnom i stalnom pozornošću UEFA-e u svezi huliganizma na utakmicama u kojima sudjeluju klubovi i reprezentacije u UEFA-inim natjecanjima. Očigledno da je ovaj problem zasjenio sve vrijedne i uspješne sportske rezultate klubova i hrvatske nogometne reprezentacije, kao i napore nogometne organizacije da se hrvatski nogomet i nadalje promovira kao jedan od najuspješnijih brendova RH u Europi i svijetu. Pismo gospodina Platinija ne ostavlja nikakvu dvojbu od koga se očekuje poduzimanje jasnih i konkretnih mjera i javna je poruka upućena odgovornim ljudima u Vladi RH da više nema prostora za odgađanjem učinkovite akcije. U tom kontekstu HNS ponovno naglašava svoju opredijeljenost i želju za suradnjom s bilo kojom institucijom RH kao i eventualnim djelovanjem nadležnih organa RH da se za sada deklarativni stavovi provedu u učinkovitu praksu. Iz pisma je također jasno vidljivo da UEFA prepoznaje i snažno podupire napore novog vodstva HNS-a da se suoči s ovim problemom i mjerama za njihovo suzbijanje. Zahvalni smo na tome, ali više je nego očigledno da u ovom trenutku ne možemo sami".

ZAGREB

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nije sa simpatijama primio priopćenje kojeg je objavio Izvršni odbor Hrvatskog nogometni savez (HNS) povodom pisma kojeg je predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini uputio predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću."Što se tiče pamfleta HNS-a, na njega je suvišan bilo kakav komentar. Onaj tko ga je napisao, nije za dijalog, nego prodaje licemjerje, maglu i demagogiju. Tako se ne rješavaju problemi. Ništa se sadržajno nije promijenilo u HNS-u, ali mi ćemo i dalje inzistirati na poštivanju i provedbi zakona jer je to jedini način prevencije nasilja, huliganizma i svih nepravilnosti. HNS umjesto da piše pamflete treba početi raditi," kazao je ministar Jovanović dodavši kako su Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, policije i pravosuđa odradila niz sastanaka na temu osiguranja uvjeta za prevenciju nasilja i huliganizma na stadionima što će s ponosom prezentirati svima, pa i UEFA-i.

NESSELWANG

Najbolja hrvatska gluha skijašica Rea Hraski osvojila je i drugu medalju na Svjetskom prvenstvu u skijanju za gluhe koje se održava u njemačkom Nesselwangu. Nakon jučerašnjeg srebra u spustu, 21-godišnja Zagrepčanka je danas bila druga i u superveleslalomu. Za pobjednicom Čehinjom Terezom Kmochovom zaostala je svega 36 stotinki sekunde. Treća je bila još jedna Čehinja Veronika Grygarova. Zanimljivo, identičan poredak bio je i jučer u spustu."Zaostatak od 36 stotinki izgleda i puno i malo, međutim staza je bila tehnički vrlo zahtjevna. Mi smo odlučili da zaista idemo punom snagom koliko god možemo izvući iz toga nakon jučerašnjeg drugog mjesta u spustu i evo ga. Na kraju smo jako zadovoljni, srebrna medalja je fantastična," rekao je nakon utrke Rein otac i trener Željko Hraski.Sutra se vozi superkombinacija.

ZAGREB

Nogometaši Dinama u utorak su rano poslijepdne krenuli na put u Split gdje će u srijedu s početkom u 19 sati odigrati odgođeni dvoboj 21. kola Prve HNL protiv Hajduka, a trener Krunoslav Jurčić je u najavi utakmice rekao kako je momčad spremna i jedva čeka početak utakmice."Igrat ćemo onako kako smo trenirali u Turskoj i inzistirati na prepoznatljivosti u igri. Naravno, iz kola u kolo ćemo tražiti da ta igra bude sve brža, čvršća i bolja. Idemo odigrati dobru utakmicu, a ako ne padnemo pod ugođaj na stadionu ili neke druge vanjske faktore, odigrat ćemo jako dobru utakmicu".

Jurčić smatra kako Dinamo ne može opravdanje za eventualni rezultatski neuspjeh tražiti u činjenici da je momčad u tri dana dva puta morala putovati autobusom do Splita."Put traje četiri sata i tu nema nikakvog smisla tražiti alibi. Imamo maksimalan komfor u autobusu, spavamo u super hotelu i nemamo se što žaliti. Maksimalno smo spremni pokazati sve što znamo i možemo, a to je puno. Dečki su potpuno spremni, atmosfera u momčadi je odlična i svi skupa jedva čekamo početak utakmice", poručio je Jurčić.

SPLIT

Trener nogometnog kluba Hajduk Mišo Krastičević najavio je da će njegova momčad učiniti sve kako bi u sutrašnjem derbiju na Poljudu pobjedila Dinama u prvenstvenoj utakmici koja je trebala biti odigrana u nedjelju, ali su je suci odgodili zbog natopljenosti terena kišom."Moramo naći motive za sutrašnju utakmicu, igrat ćemo napadački i pokušat ćemo stvoriti što više šansi za postizanje zgoditaka, te ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u sutrašnjoj utakmici pobijedimo Dinama", rekao je Krstičević na današnjoj konferenciji za novinare. Istaknuo je kako ne vjeruje da će njegova momčad, unatoč neiskustvu, podleći naboju sutrašnjeg derbija.Prema Krstičevićevim riječima, koji vjeruje da će na sutrašnjoj utakmici protiv Dinama na Poljud doći navijača u jednakom broju kao što ih je došlo u nedjelju kada je utakmica odgođena, Hajdukova publika je probirljiva i uvijek očekuje dobar nastup momčadi i golove. U nedjelju je na Poljudu bilo oko 25.000 gledatelja."Najvijači Hajduka imaju pravo od svih nas tražiti maksimalni angažman bez obzira što nemamo plaće" kazao je Krstičević. U tom je kontekstu istaknuo da Hajduk nikomu nije ostao dužan te da će se bivšem nogometašu Hajduka Almiru Turkoviću isplatiti više od milijun kuna duga iz 2004. godine."Činjenica je da smo se mogli bolje organizirati", rekao je Krstičević, napomenuvši kako svatko, od predsjednika Nadzornog odbora Jospipa Paladina do čistačice u klubu, mora svoj posao raditi odgovorno.

Krstičević je ponovio da je Hajduk želio da se ova utakmica na Poljudu odigra u nedjelju, ali su postojale i objektivne okolnosti zbog kojih ona nije odigrana."Neodigravanje utakmice u nedjelju protiv Dinama stvorilo je Hajduku nove probleme jer već u subotu u Vinkovcima moramo igrati protiv Cibalije s obzirom da nije prihvaćen naš prijedlog da se ta utakmice pomakne na nedjelju", kazao je Krstičević.

U srijedu će na utakmici između Hajduka i Dinama po prvi put suditi šest sudaca.

BEČ

U utorak je u sjedištu Europskog rukometnog saveza (EHF) održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a hrvatska "kolonija" u poljskom Kielceu za suparnika je dobila mađarski Pick Szeged.Za Kielce ove sezone nastupa čak pet hrvatskih rukometaša, Venio Losert, Ivan Čupić, Željko Musa, Manuel Štrlek i Denis Buntić, dok će s druge strane boje Szegeda braniti Alen Blažević i Antonio Pribanić.

Obračun hrvatskih igrača na programu će biti i u dvobojima između madridskog Atletica za koji igraju Ivano Balić i Jakov Gojun i Fuechsea iz Berlina koji u svom sastavu ima Ivana Ninčevića i Denisa Špoljarića, te između Ademara iz Leona za koji igra Matej Ašanin i mađarskog Veszprema boje kojega brane Mirko Alilović i Renato Sulić.HSV Hamburg će s Domagojem Duvnjakom, Igorom Vorijem i Blaženkom Lackovićem igrati protiv Pivovarne Laško, dok će Damir Batinović u dresu skopskog Metalurga odmjeriti snage s Dinamom iz Minska.

Prve utakmice igrat će se između 13. i 17. ožujka, a uzvrati od 20. do 24. ožujka.

PAROVI OSMINE FINALA:

Gorenje Velenje (Slo) - Flensburg-Handewitt (Njem)

Celje Pivovarna Laško (Slo) - HSV Hamburg (Njem)

Bjerringbro-Silkeborg (Dan) - Barcelona (Špa)

Ademar Leon (Špa) - Veszprem (Mađ)

Pick Szeged (Mađ) - Vive Targi Kielce (Polj)

Čehovski medvedi (Rus) - Kiel (Njem)

Dinamo Minsk (Bje) - Metalurg Skoplje (Mak)

Atletico Madrid (Špa) - Fuechse Berlin (Njem)

MILANO

Bivši norveški reprezentativac John Carew (33) iznenađujuće je potpisao ugovor do konca sezone s talijanskim velikanom Interom.Carew koji je posljednjih šest mjeseci bez kluba dogovorio je ugovor na četiri mjeseca vrijedan 300.000 eura. "Spreman sam i odlično se osjećam. Posljednjih šest mjeseci nisam igrao, ali sam trenirao. Također, snimio sam film i dosta sam putovao," kazao je norveški napadač dodavši: "Nisam očekivao poziv Intera, ali ovo je dokaz kako je život pun iznenađenja."Inter se nakon ozljede Argentinca Diega Milita i posudbe Marka Livaje u Atalantu našao u problemima s napadačima zbog čega su iz 'mirovine' vratili Carewa.Norvežanin je već igrao u Italiji, u sezoni 2003/04. je igrao za Romu i u 20 nastupa je zabio šest golova. Igrao je i za Valerengu, Rosenborg, Valenciju, Bešiktaš, Lyon, Aston Villu, Stoke City i West Ham. za norvešku reprezentaciju je odigrao 91 utakmicu i postigao 24 gola.

LA MOLINA

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović osvojio je 11. mjesto u veleslalomu u konkurenciji sjedećih skijaša na IPC Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom koje se održava u španjolskoj La Molini.Svjetski prvak postao je Japanac Taiki Morii, srebro je pripalo njegovom sunarodnjaku Suzuki Takeshiju, dok je broncu u konkurenciji 35 skijaša osvojio Švicarac Christoph Kunz. "Odlazim iz La Moline s uvjerenjem da sam mogao i bolje. No, kada pogledam da su u današnjoj utrci mnogi favoriti odustali ili su ostali iza mene uvjeren sam da smo ja i moj trener Luka Dobrinić doista na dobrom putu," kazao je Dino Sokolović koji je u slalomu u nedjelju bio šesti.Već u petak, prvog ožujka, Sokolovića i naše skijaše s invaliditetom očekuje prvenstvo Hrvatske na sljemenskom crvenom spustu gdje se očekuje tridesetak skijaša iz sedam klubova.

BEOGRAD

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini poslao je pismo srpskom premijeru Ivici Dačiću zatraživši u što kraćem roku rješavanje problema nasilja na nogometnim utakmicama. Pismo sličnog sadržaja Platini je poslao i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.Prvi čovjek europskog nogometa naveo je kako je Izvršni odbor Uefe zabrinut zbog neprihvatljivog nivoa nasilja i nereda koji se događaju na utakmicama srpskih klubova i nacionalne vrste. Platini je naglasio kako inzistira na skorašnjem sastanku Uefina predsjednika Komisije za stadione i sigurnost Františeka Laurineca sa srpskim dužnosnicima i predstavnicima Nogometnog saveza.Utakmica između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. igrat će se 22. ožujka na stadionu Maksimir.

ZAGREB

U dvoboju 14. kola regionalne SEHA lige Zagreb je u Slavonskom brodu slavio protiv banjolučkog Borca s 35:21. U redovima hrvatskog prvaka najefikasniji su bili Zlatko Horvat (6), te Stipe Mandalinić i Jerko Marulić s po pet zgoditaka. Na ljestvici vodi Meškov s 31 bodom, a CO Zagreb je drugi s 29 bodova, dok je drugi hrvatski predstavnik NEXE Našice sedmi s 22 boda. U subotu je na rasporedu hrvatski derbi NEXE - CO Zagreb.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙