FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. ožujka 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nogometaši Zagreba drugom su se pobjedom zaredom pomaknuli s posljednjeg mjesta na ljestvici, u 22. su kolu Prve HNL kao gosti u Zaprešiću svladali Inter sa 2-1 iako su nakon prvog poluvremena gubili sa 0-1. Deveti Zagreb sada ima 22 boda, koliko ima i osma Istra 1961, dok je desti Inter ostao na 20, koliko imaju i pretposljednja Cibalia i posljednji Zadar.

U drugom susretu igranom u petak Split i Osijek su u Parku mladeži odigrali 0-0. Split je sada četvrti sa 34 boda, dok je Osijek sedmi sa 28.

Vodeći je Dinamo sa 47 bodova, 11 više od prvih pratitelja Hajduka i Lokomotive.

KIJEV

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva postigao je zgoditak za Šahtar koji je u prvoj utakmici proljetnog dijela Ukrajinske lige slavio u Donjecku protiv Volina iz Lutska s 4:1. Eduardo je ušao u igru u 65. minuti, a postigao je zadnji pogodak na utakmici u sudačkoj nadoknadi. Eduardu je to drugi zgoditak za Šahtar u ovom prvenstvu, dok je kapetan "Rudara" Darijo Srna odigrao cijelu utakmicu. Šahtar sada ima 16 bodova više od Dnipra i 17 od trećeplasiranog Dinama iz Kijeva.

ODENSE/ZAGREB

Hrvatska streljačica Marija Marović osvojila je srebrno odličje u disciplini zračni pištolj na Europskom prvenstvu u streljaštvu u danskom Odenseu.

Do uspjeha karijere Marović je došla pogodivši u finalu 198.3 krugova, a u kvalifikacijama je imala 381 krug, te je u finale ušla kao četvrta. Ispred Marije je samo osvajačica srebrne olimpijske medalje iz Londona Celine Goberville (201.5), broncu je Bjeloruskinja Viktorija Čajka (178.2), a naša najbolja pištoljašica je iza sebe ostavile puno vrhunskih streljačica. Tako do medalje nisu došle osvajačice olimpijskih, svjetskih i europskih medalja kao što su Zorana Arunović iz Srbije, dvostruka europska prvakinja Bobana Veličković, također iz Srbije, a do finala nije došla jedna od najboljih strijelaca pištoljem današnjice, Olena Kostević iz Ukrajine. Na ovom prvenstvu gađa se na nove mete koje su osvjetljene iznutra što daje lošiju sliku vidljivosti za oružja sa otvorenim nišanom kao što je zračni pištolj, pa razlog skromnijim rezultatima u kvalifikacijama sigurno leži i u toj činjenici. Marija Marović je članica solinskog kluba Dalmacijacement.

GOTEBORG

Hrvatski reprezentativac Alen Melon (21) s preskočenih je 2,18 metara zauzeo 19. mjesto u kvalifikacijama skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Goteborgu, te se nije uspio plasirati u finale u kojem će sudjelovati osam najboljih iz kvalifikacija.

Melon je ove sezone postavio novi osobni rekord od 2,22m kojega je postavio 19. siječnja u Beču, ali u Goteborgu se nakon preskočenih 2,18m suočio s visinom od 2,23m koju nije uspio svladati.

KVITFJELL/ZAGREB

Ivica Kostelić imao je 49. rezultat drugog treninga spusta u norveškom Kvitfjellu, zaostavši za najbržim Davidom Poissonom 3.02 sekunde. U četvrtak je na prvom treningu naš najbolji skijaš bio 53. Utrka spusta na norveškom skijalištu vozit će se u subotu u 11.45 sati, a Kosteliću će to biti jubilarni 300. nastup na utrkama Svjetskog kupa.

GOETEBORG

Hrvatski atletičar Mateo Ružić plasirao se u polufinale utrke na 400 metara na Europskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u Gotheborgu.Ružić je u prvoj kvalifikacijskoj skupini osvojio četvrto mjesto s rezultatom 47.55 što je bilo dovoljno za plasman među 12 najboljih. Ružić je ukupno imao 11. vrijeme od 23 natjecatelja koliko ih je nastupilo u kvalifikacijama. Njegov osobni rekord je 47.16. Polufinale je na rasporedu u subotu u 17.45 sati.Nažalost, Anita Banović i Ivana Lončarek nisu uspjele izboriti plasman u polufinale na 400 metara, te na 60 metara s preponama. Banović je u trećoj kvalifikacijskoj skupini utrke na 400 metara zauzela posljednje, peto mjesto s rezultatom 55.00, što je 79 stotinki sekunde slabije vrijeme od njezina osobnog rekorda. Bez plasmana u polufinale ostala je i Ivana Lončarek na 60 metara s preponama. S rezultatom 8.22 zauzela je osmo mjesto u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Ivana je za pet stotinki sekunde popravila svoj osobni rekord, no za polufinale je trebalo trčati 8.20.

ZAGREB

Hrvatski nogometni savez je u suradnji s policijom otkrio pokušaj pretprodaje ulaznica za utakmicu Hrvatska - Srbija, koja će se 22. ožujka odigrati na stadionu u Maksimiru, na čak 24 prodajna mjesta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavomskom Brodu, Varaždinu, Požegi, Makarskoj i sve su te karte poništene i bit će ponovno puštene u prodaju. "Radi se o 80-ak ulaznica koje su bile predmet javne pretprodaje. Policija će odlučiti o daljnjim postupcima prema preprodavačima ali mi još jednom upozoravamo navijače da ne posežu za crnim tržištem", rekao je povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk na konferenciji za novinare koja je u četvrtak održana u prostorijama HNS-a. "Nitko ne može izraditi idealan sustav prodaje i distribucije karata kada mate potražnju za 50-60 tisuća ulaznica, a u slobodnu prodaju možete pustiti nešto više od 15-ak tisuća. Zato se još jednom ispričavam svima koji su imali problema zbog blokade servera i velike gužve na prodajnim mjestima. Mi ćemo do 4. ožujka završiti distribuciju i prodaju svih karata i to pitanje zatvoriti", kazao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović. On je naglasio kako je danas s predsjednikom Uefa-ine komisije za stadione i sigurnost Františekom Laurinecom načelno dogovorio dolazak visokog izaslanstva Uef-e koja traži sastanak s predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem i sa svim resornim ministrima koji se bave problematikom zaštite i sigurnosti. "Izaslanstvo Uef-e, u kojem će osim Michela Platinia biti svi ostali najviši dužnosnici zaduženi za ovu problematiku ne može doći u Zagreb prije 14. ožujka, a Vladi su prepustili odluku o terminu sastanka", rekao je Vrbanović. Izvršni predsjednik HNS-a napomenuo je da je na posljednjoj sjednici IO HNS-a donešen novi Kodeks o ponašanju svih članova HNS-a od igrača, trenera, sudaca, nogometnih djelatnika i svih drugih pojedinaca koji štete ugledu HNS-a. "Takva iščašena ponašanja više nećemo tolerirati, jer sada imamo efikasno oružje za borbu protiv njih, a ja nikada neću pristati na ocjene da smo svi mi nogometna mafija ili močvara" kazao je Vrbanović, koji se osvrnuo i na nedavno pismo koje je predsjednik Uefa-e Michel Platini uputio Vladi RH, a javnost o njegovom sadržaju izvjestio IO HNS-a na što je oštro reagirao ministar Željko Jovanović.

"Ministrov odgovor i nije bio toliko oštar. On je naš ministar i mi ga poštujemo, ali smatramo da se previše bavi problematikom pojedinca koja u ovom trenutku nije najbitnija", zaključio je Vrbanović.

DUBAI

U finalu ATP turnira u Dubaiju igrat će Čeh Tomaš Berdych i prvi igrač svijeta Novak Đoković. Berdych je u polufinalu svladao Švicarca Rogera Federera s 3:6, 7:6 (10:8), 6:4, dok je Đoković slavio protiv Argentinca Juana Martina del Potra s 6:3, 7:6 (7:4).Đoković i Berdych dosad su odigrali ukupno 13 međusobnih mečeva, a Đoković vodi s dominantnih 12:1.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙