FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miss Rusije rekla da je kazna za Pussy Riot prestroga

Autor: akoz
MOSKVA, 9. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Miss Rusije 2013. u subotu je rekla da je presuda ženskoj punk rock skupini Pussy Riot na dvije godine zatvora prestroga kazna za njihov prosvjedni performans u moskovskoj katedrali.

Tri članice skupine u kolovozu su poslane u radni logor jer su u veljači prošle godine u glavnoj moskovskoj pravoslavnoj katedrali izvele "molitvu" protiv Kremlja, odnosno predsjednika Vladimira Putina.

Elmira Abdrazakova, koja je ranije ovoga mjeseca proglašena za Miss Rusije 2013., rekla je za jednu moskovsku radio postaju da je pohađala vjeronauk te da je crkva za nju "nešto sveto". "No ipak, njihova je kazna prestroga", rekla je Abdrazakova.

Unatoč velikom broju umjetnika, pisaca i poznatih osoba, pa čak i političara koji brane skupinu, većina pristaša ruskog predsjednika Vladimira Putina podržala je presudu članicama skupine Pussy Riot.

Gotovo 60 posto Putinovih birača presudu ocjenjuje poštenom a isto smatra i 53 posto svih Rusa, po moskovskom institutu za istraživanje javnog mišljenja FOM.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙